Fransa'nın ardından şimdi o ülke! İç savaş başlıyor

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ülke çapında kitlesel protestolara neden olan yargı düzenlemesinin Meclis'te onaylanmasının ardından "İç savaşa doğru gidiyoruz." dedi.

GİRİŞ 25.07.2023 07:40 GÜNCELLEME 25.07.2023 09:05
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İngiliz Channel 4'a, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Meclis'ten geçirdiği tartışmalı yargı düzenlemesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"BU DAHA ÖNCE HİÇ OLMADIĞI KADAR CİDDİ BİR TEHDİT"
İsrail’de Yüksek Mahkeme'nin yürütme üzerindeki denetimini kaldıracak yasaya karşı ocaktan bu yana devam eden protesto gösterilerine verdiği destekle bilinen Olmert, "Bu daha önce hiç olmadığı kadar ciddi bir tehdit. İç savaşa doğru gidiyoruz." dedi.

Ülkenin istikrarı ve hükümetin yönetim becerisini kaybetme ihtimallerine rağmen "sivil itaatsizlik" ifadesini kullanan Olmert, "Hükümet, İsrail demokrasisinin temellerini tehdit etmeye karar verdi ve bu bizim ne kabul ne de tahammül edebileceğimiz bir şey." diye konuştu.

TARTIŞMALI YARGI DÜZENLEMESİ
İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin'in 5 Ocak'ta duyurduğu "yargı reformu" Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandırma ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olması gibi çeşitli yasa tasarılarını içeriyor.

Başbakan Netanyahu, 27 Mart'ta, ülke çapında giderek artan kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini açıklamış ancak 2023-2024 bütçesinin mayıs sonunda Meclisten geçmesinin ardından yargı düzenlemesini tekrar gündeme getireceklerini duyurmuştu.

Hükümet, muhalefetle müzakerelerin tıkanmasının ardından yakın zamanda yargı düzenlemesi için yeniden düğmeye basmıştı.

Tartışmalı yargı düzenlemesi kapsamında Yüksek Mahkeme'nin hükümet üzerindeki denetimini kaldıracak yasa tasarısı, siyasi ve toplumsal muhalefetin tüm tepkilerine rağmen bugün Mecliste kabul edilmişti.

İsrail'de 10 binden fazla yedek asker, hükümetin yargı düzenlemesini protesto için gönüllü ordu görevini bırakacaklarını açıklamıştı.

İsrail'de siyaset, ordu, güvenlik, ekonomi ve yargıda üst düzey görevlerde bulunmuş isimler, hükümetin yargı düzenlemesine karşı olduklarını açıklamıştı.

İsrail'de Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesi karşıtı protestolar, 7 aydır devam ediyor.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 162
  • Az kaldı 9 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar ile Yahudiler arasında yapılacak savaşın temelleri atılıyor demekki! 3. Dünya Savaşı'nın fitili ateşleniyor. Mason Albert pike in mektubu işliyor
    Cevapla
  • Öyle 9 ay önce Şikayet Et
    İsrail ile müslümanlar arasında yapılacak savaşın temelleri atılıyor demekki! 3. Dünya Savaşı'nın fitili ateşleniyor
    Cevapla
  • Fatih SAYAN 9 ay önce Şikayet Et
    kendi kanınızda boğulursunuz inşallah... işgal ettiğiniz o topraklar,katlettiğiniz masum müslüman halkın ahlarıyla,beddualarıyla cehennemin dibine gidersiniz inşallah...
    Cevapla
  • TURANİST 9 ay önce Şikayet Et
    Yargı düzenlemesi adı altında duyulan rahatsızlığın özü Babadan Yahudi olan Aram-i yahudilerin Aram-i olmayan diğer Yahudilere karşı ön yargılı Irkçı olmalarıdır. Türklüklerini unutmuş Turan-i Hazar Yahudilere Türklüklerini hatırlatmaktan başka bir işe yaramaz. Armegeddon a giden yolun taşları döşeniyor.
    Cevapla
  • Tuşbalı 9 ay önce Şikayet Et
    İnşallah daha beter olursunuz, İnşaalah iç savaş çıkarda bir birinizi kesersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı