Cezayir'de orman yangınları: Ölü sayısı 34'e yükseldi

Cezayir'de 16 eyalette süren orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi. Cezayir'deki yanfınlarla ilgili olarak Türk Dışişleri'nden de açıklama geldi.

Cezayir'de orman yangınları: Ölü sayısı 34'e yükseldi
Cezayir'de orman yangınları: Ölü sayısı 34'e yükseldi
GİRİŞ 25.07.2023 10:45 GÜNCELLEME 25.07.2023 10:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cezayir'de devam eden orman yangınlarında can kaybı arttı. Boumerdes, Bouira, Tizi Ouzou, Bejaia, Jijel and Skikda eyaletlerinin de içinde bulunduğu 16 eyalette devam eden yangınlarda can kaybı 34'e yükseldi.

Hayatını kaybedenler arasında 10 asker de bulunurken, yangınların çıkış nedenini belirlemek için adli soruşturma başlatıldı.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cezayir'in çeşitli vilayetlerinde devam eden yangınlarda çok sayıda sivilin ve askeri personelin hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Yangınlarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, dost ve kardeş Cezayir halkına ve Hükümetine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, bu zor günlerinde Cezayir'e her türlü desteği sağlamaya daima hazırdır." denildi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Refikko13 9 ay önce Şikayet Et
    Fransa fanatikleri n işidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'