İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplanıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İran ve Irak’ın önerisiyle İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İsveç ve Danimarka’da Kur'an-ı Kerim’e yönelik gerçekleşen hakaretler nedeniyle pazartesi günü olağanüstü toplanacağını açıkladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplanıyor
İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplanıyor
GİRİŞ 26.07.2023 08:04 GÜNCELLEME 26.07.2023 08:07
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yaptığı yazılı açıklamada, İran ve Irak’ın önerisiyle İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İsveç ve Danimarka’da Kuran-ı Kerim’e yönelik gerçekleşen hakaretler nedeniyle pazartesi günü olağanüstü toplanacağını duyurdu.

Kenani, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın konuya ilişkin İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin Dışişleri Bakanları ile görüştüğünü belirterek, “İslam İşbirliği Teşkilatı’na resmi toplantı talebi iletildi. Kur'an’a yönelik hakaretler nedeniyle bu olağanüstü toplantının pazartesi günü çevrim içi olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı” ifadelerini kullandı.

İsveç’te 28 Haziran'da tarihinde Irak asıllı Salwan Momika, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Ardından Momika Irak'ın Stokholm Büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim ve Irak bayrağını ayaklarının altına alarak İslam dinine hakaret etmişti.Fofo: Bilgesam

Geçtiğimiz hafta ise Danimarka’nın Kopenhag’daki Irak büyükelçiliği önünde Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler) isimli aşırı sağcı bir grup, Kuran-ı Kerim'in yakıldığını ve Irak bayrağının çiğnendiğini gösteren bir videoyu sosyal medyadan yayınlamıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Morelli 9 ay önce Şikayet Et
    Kuru laflara karsiliksiz laflara karnimiz tok bos bosuna konusun bakalim eyleme gelince gig yok bos laflarinza alistik utanmazlar
    Cevapla
  • Vatan 37 9 ay önce Şikayet Et
    İslama, kur'anı kerime saygısızlık ve hakarete izin veren ülkelere diplomatik engeller uygulanmalı, islam ülkelerinde bulunan kilise ve manastırlarında faaliyetler durdurulmalı ki ülkelerinde islam düşmanlığına izin vermekten kaçınsınlar. Çünkü yaptırım olmadığından dolayı kınamalar önemsenmiyor.
    Cevapla
  • Adas 9 ay önce Şikayet Et
    Para adamların olduğu sürece biz kaybederiz savaşta kazansak bile parayla bizi her türlü kıvama getirirler
    Cevapla
  • turko 9 ay önce Şikayet Et
    yakanıda yakılmasına göz yumanıda ALLAH kahru perişan etsin
    Cevapla
  • yorgun 9 ay önce Şikayet Et
    kutsal kitabımıza yapılan bu çirkeflik bir savaş halidir uyanın artık İslam ülkeleri daha ne bekliyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar