Meksika’dan ABD’ye nota: Anlaşmaların ihlalidir!

Meksika, ABD’nin Texas eyaletinde Meksika sınırına yüzen bariyer inşa edilmesi üzerine ABD’ye iki diplomatik nota gönderdi.

Meksika’dan ABD’ye nota: Anlaşmaların ihlalidir!
Meksika’dan ABD’ye nota: Anlaşmaların ihlalidir!
GİRİŞ 27.07.2023 00:17 GÜNCELLEME 27.07.2023 03:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD’nin Texas eyaleti yönetiminin kendi aldığı kararla Meksika sınırındaki Rio Grande Nehri üzerinde inşa etmeye başladığı yüzen bariyer Meksikalı yetkililerin tepkisine neden oldu.

MEKSİKA, ABD'YE DİPLOMATİK NOTA GÖNDERDİ

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’un düzenlediği basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Alicia Barcena, yapılan bariyerin iki ülke arasındaki anlaşmaları açıkça ihlal ettiğini belirterek, Meksika hükümetinin ABD’ye iki diplomatik nota gönderdiğini bildirdi.

MEKSİKA SINIRLARINA 230 METRELİK BARİYER İNŞA EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde yüzer bariyerlerin inşa edildiği bölgeyi gezen Barcena, konuşmasında nehre yerleştirilen şamandıraların suyun akışını engellediğini ve yönünün değişmesine neden olduğunu gözlemlediğini söyledi. Barcena, ayrıca şimdiye kadar inşa edilen 305 metre uzunluğundaki bariyerin 230 metresinin ise Meksika sınırlarına yapıldığını ifade etti.

SINIR GÜVENLİĞİNİ KORUMAK İÇİN İHALARIN KULLANILMASI YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Bakan Barcena, ABD Adalet Bakanlığı’nın geçtiğimiz pazartesi günü Texas’a nehirdeki bariyerlerin kaldırılması talebiyle açtığı davayı da takdir ettiğini sözlerine ekledi.
Texas eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi Greg Abbott geçtiğimiz haziran ayında yaptığı duyuruda, imzaladığı yeni güvenlik yasası ile Meksika sınırından uyuşturucu ve silah kaçakçıları ile göçmenlerin ülkeye geçişlerine engel olmak amacıyla Rio Grande Nehri üzerinde yüzen bariyer inşa edilmesi, Texas eyaleti güvenlik güçlerinin Meksika sınırında zanlıları arama ve tutuklama yetkilerinin genişletilmesi ve sınır güvenliği amacıyla İHA’ların kullanılması gibi önlemleri yürürlüğe koyduğunu açıklamıştı.

Vali Abbott daha önce defalarca ABD Başkanı Joe Biden’ı sınır güvenliği politikaları sebebiyle eleştirmiş ve Biden’ın sınır krizine sebep olduğunu öne sürerek Texas eyaletinin hattı koruyacağını söylemişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Türkler bariyeri de aşar geçer :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!