Menendez'den F-16 açıklaması: Türkiye'ye karşı endişelerimiz devam ediyor

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı aynı zamanda da Senatör olan Bob Menendez, "Türkiye'ye F-16 satışı konusunda endişelerimiz devam ediyor" dedi.

Menendez'den F-16 açıklaması: Türkiye'ye karşı endişelerimiz devam ediyor
Menendez'den F-16 açıklaması: Türkiye'ye karşı endişelerimiz devam ediyor
GİRİŞ 27.07.2023 09:03 GÜNCELLEME 27.07.2023 10:00
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasından sonra ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği Ankara-Washington hattında dikkat çekici bir açıklama geldi.

Türkiye'nin ABD'den satın almak istediği F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitlerinin satışıyla ilgili bir açıklama da ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Senatör Bob Menendez'den geldi.

"YENİ BİR ŞEY YOK"

Geçmişte de Ankara yönetimini sık sık eleştiren ve Yunan lobisiyle yakın bağı olan Menendez, Türkiye’ye F-16 satışına karşı olduğunu yineledi.

ABD Başkanı Joe Biden ve kurmaylarının Türkiye'ye F-16 satışına sıcak baktığı bir dönemde İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Menendez, bu satışa karşı endişelerinin devam ettiğini, "Endişelerimizi dile getirmeye devam ediyoruz. Yeni bir şey yok" sözleriyle dile getirdi.

Türkiye'deki insan hakları ihlalleri, Ankara'nın İsveç'in NATO üyeliğine onay vermemesi ve Türkiye'nin Yunanistan'a karşı tavrı sebebiyle bu satışa karşı olduğunu söyleyen Menendez, "İsveç, Erdoğan'ın 'Tamam İsveç NATO üyesi olabilir' demesine rağmen halen Türkiye'den oy almadı. Erdoğan oylama yaptırabilirdi. Ama yapmadı" dedi.

Menendez ayrıca, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiden dolayı endişeli olduğunu söyleyerek, "Diğer NATO üyelerine karşı saldırgan bir tutumu olan bir NATO üyesine F-16 satmaya çalışmak nasıl bizim işimize gelir" yorumunu yaptı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    F16 gelmeden onay verirlerse geçmiş olsun
    Cevapla
  • Radar 9 ay önce Şikayet Et
    Budan sonra turkiyenin yerinde Olsam Masada milletce her NE Olursa olsun karsilili tahutler onaylanmadikca cikarlar gozetlenerek hic bir onaymilletim halkiminonay olmada onaylanmiyacaktirnasil kendiniz faiz uyguluyorsaniz faiz oraninda kura karsi baz tutmaliyiz abdye
    Cevapla
  • Çepni oğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye zaten almak istemiyor ve almayacak. İyi oyalanıyor gibi görünüyor
    Cevapla
  • Hasan bey 9 ay önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın beyefendi. Bizler yalvarmiyoruz sizlere. Alternatif sadece ABD değil. Başka vermek isteyen de var. Saten , bizim de mühendislerimiz artık üretmeye başladı. Yakın zamanda İnşaAllah seri üretime geçip, uçmaya hazır hale getirilecek tir. Bir bölümü saten uçuyor. Görev yapıyor. Allah'a Hamdolsun.
    Cevapla
  • Bilge adam... 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede basina acil olarak Ruslarla su-57 ile ilgili görüşmelere başlandığı servis edilmeli. Gerekçe olarak da bobi mayonez ve ekibinin uzun süren muhalefeti gösterilmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler