Foreign Policy Erdoğan'ın dış politikasını yazdı: Tutarlı ve başarılı

Foreign Policy'de yer alan bir analizde Erdoğan'ın dış politika hedeflerinde tutarlı ve başarılı olduğu ifade edildi.

GİRİŞ 27.07.2023 13:00 GÜNCELLEME 27.07.2023 13:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin NATO hamleleri ile ilgili Foreign Policy'den dikkat çeken bir analiz yayınlandı. "Türkiye aslında ne istiyor?" başlıklı yazıda "NATO zirvesindeki politika kırbaçlarına rağmen, Erdoğan dış politika hedeflerinde dikkate değer ölçüde tutarlı oldu." ifadeleri kullanıldı.

STRATEJİK BAĞIMSIZLIK, GÜÇ VE REFAH...

NATO Zirvesi öncesi ve zirve süresince Türkiye'den gelen açıklamaların şaşırtıcı olduğunu belirten yazar "zikzaklara" rağmen Erdoğan'ın görev süresinde dış politikada tutarlı ve başarılı adımları takip ettiğini yazdı:
 
Gerçek şu ki, Erdoğan dönemi boyunca Türkiye üç temel dış politika fikrini takip etmede tutarlı oldu: stratejik bağımsızlık, güç ve refah
 
 

 Erdoğan'ın hedeflerine ulaşmak için en iyi yolu izlediğini yazan dergi "Erdoğan yönetimindeki Türk dış politikasının dört aşamasının ayrıntılarını çıkarın ve liderin Türkiye'yi nereye götürmek istediğini bildiği ortaya çıkıyor - oraya ulaşmanın en iyi yolunu deniyor." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin bağımsızlığını tesis etme ve prestijini artırma arzusunda olduğunu belirten yazar 'Ankara, Rusya'nın Ukraya saldırısının Moskova ile ikili ilişkileri bozmasına izin vermedi' dedi.

Yazıda Türkiye'nin hem Rusya hem de Ukrayna ile ile ikili ilişkisini sürdürdüğüne vurgu yapıldı ve şu değerlendirmeye yer verildi;

'Bu, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasında Karadeniz Tahıl Anlaşmasını müzakere etmesine olanak sağladı.'

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Önce TÜRKİYE 9 ay önce Şikayet Et
    Malesef dış güçleri gördüğünü görmeyen iç güçler hala uykudalar içimizdekileri uyandırmış olsak bizi kimse yıkamaz, bizi içimizden yıkacaklar.
    Cevapla
  • selim ileri 9 ay önce Şikayet Et
    tutarlı ve başarılı olduğu ifade edildi değil, iddia edildi olmalıydı. çünkü ortada ne tutarlılık var ne de başarı. emeviye camisinde namaz kılmayı düşünürken suriyelier ayasofya camisinde namaz kılmaya başladılar. asla katil sisi ile konuşamayan asrın lideri şimdi yana yakıla sisi ile bir lobide denk gelmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • Gurbetçi41 7 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan nefreti gözleri ve beyinleri kör etmiş. Allah akıl ve fikir versin.
    Cevapla
  • macsalih 9 ay önce Şikayet Et
    REİS'i desteklemeyen herkes zaten vatan hainliğinin sınırlarında dolaşıyor demektir.
    Cevapla
  • Aynen 9 ay önce Şikayet Et
    Aynen kanka
    Cevapla
  • Kompakt 9 ay önce Şikayet Et
    3 hedef,hunharca soymak,fakirlikle gelen ahlaki ve dini çöküntü,t.c yı yıkıp bedevi cumhuriyeti kurmak..dolayısıyla Türk kültürü ve türk direncini kırarak ABD ye diz çökmek
    Cevapla
  • SC Freiburg.... 9 ay önce Şikayet Et
    Beyninde sadece nefret olduğu için gündüz bile önünü göremiyorsun
    Cevapla
  • mithat 9 ay önce Şikayet Et
    abd ye diz çökecek olsa .. tc yi yıkacak olsa .25 senemi oldu .. başımızda reis .. dediklerini bu güne kadar yapması gerekirdi ... ama görünen o ki .. senin dediklerinin tam tersini yapıyor
    Cevapla
  • Dadas 9 ay önce Şikayet Et
    Allah Allah nasi bildin süper zekamısın cigerim
    Cevapla
  • yolcu 9 ay önce Şikayet Et
    dostum sen ne içtin. bakar kör olmak bu olsa gerek. adam 5 yıldır abd ye kafa tutuyor. hala da direniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı