Başkent Moskova'ya İHA'lı saldırı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Moskova bölgesine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı girişiminin engellendiğini bildirdi.

GİRİŞ 30.07.2023 10:00 GÜNCELLEME 30.07.2023 11:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bu sabah Kiev rejiminin Moskova bölgesindeki tesislere İHA'larla terör saldırısı gerçekleştirme girişimi engellendi." denildi.

İHA'ların Rus hava savunma sistemleriyle imha edildiği kaydedilen açıklamada, engellenen saldırılar sonucunda herhangi bir can kaybı meydana gelmediği ifade edildi.

DÜŞEN İHA'LAR REZİDANSLARA ÇARPTI

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın İHA'larla düzenlediği saldırı girişiminin engellendiğini ancak düşen dronların Moskova'daki bazı kulelere çarparak hasara neden olduğunu, ölü veya yaralı bulunmadığını bildirdi.

Öte yandan, sosyal medyada yer alan bazı görüntülerde, İHA’lardan birinin Moskova’daki gökdelenlerin bulunduğu Moskova City bölgesine düşmesi nedeniyle patlama yaşandığı görüldü.

Ukrayna'nın, Rusya'nın başkenti Moskova'ya 24 ve 28 Temmuz'da da İHA ile saldırılar düzenlediği, ölü veya yaralı bulunmadığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Mehmet Akif 9 ay önce Şikayet Et
    Ne bağırıyorsun Bi şi olmadı
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Eski ve yeni tarihi Turistik yerleri ile Moskova, gezilip görülmeye değer harika,Muhteşem bir şehir.
    Cevapla
  • Emekli 9 ay önce Şikayet Et
    Dün moskovadaydim. Çok güzel bir yer. Gezip görelim. Tüm emeklileri Moskova'ya davet ediyorum .
    Cevapla
  • mert 9 ay önce Şikayet Et
    Miskovaya kadar geliyorsa cok vahim rusyanin acizligini gösteriyor
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    pekte engelleyememiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig yolunda ilk maçlar: 1. Lig'de play-off heyecanı
Kassam tugaylarından dünyaya gözdağı