Rusya: Ukrayna, Moskova ve Moskova Bölgesi’ne İHA’larla saldırı düzenledi

Son dakika haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın, başkent Moskova ve Moskova Bölgesi’ne insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediğini duyurdu.

GİRİŞ 01.08.2023 06:17 GÜNCELLEME 01.08.2023 09:19
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Moskova ve Moskova Bölgesi’ne gece İHA’larla saldırı yapıldığı belirtilerek, “1 Ağustos gecesi, Kiev rejiminin Moskova şehrine ve Moskova Bölgesi’ne İHA’larla düzenlediği terör saldırısı engellendi.” ifadesine yer verildi.

Moskova Bölgesi’ne bağlı Odintsovo ve Naro-Fominsk ilçeleri üzerinde 2 Ukrayna İHA’sının Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu aktarılan açıklamada, bir İHA’nın da elektronik harp sistemiyle etkisiz hale getirildiği, kontrolünü kaybeden İHA’nın Moskova-City bölgesine düştüğü bildirildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, birkaç İHA’nın Moskova’ya uçarken hava savunma sistemlerince vurulduğunu kaydederek, “Bir tanesi, geçen seferki gibi, aynı gökdelene uçtu, 21. katın cephesi hasar gördü. 150 metrekarelik cam kırıldı. Zarar gören yok. Acil Durum Servisi olay yerinde çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yer alan bazı görüntülerde bir İHA’nın Moskova’da gökdelenlerin yer aldığı Moskova-City bölgesine düşmesi nedeniyle patlama olduğu görüldü.

Rusya’nın başkenti Moskova’da, ulusal ve uluslararası şirketlerin yönetim merkezi olan ve “Moskova-City” olarak adlandırılan Moskova Uluslararası İş Merkezi’nde yüksek katlı binalar bulunuyor.

24 ve 28 Temmuz'da Ukrayna'nın Moskova'ya İHA'larla saldırılar düzenlediği, ölü veya yaralı bulunmadığı bildirilmişti.

30 Temmuz’da da Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Moskova ve Moskova Bölgesi’ne İHA’larla saldırı girişiminde bulunduğunu duyurmuştu. Engellenen İHA’lardan biri Moskova-City bölgesindeki bir gökdelene çarpmış, binada hasar meydana gelmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 61
  • ------ 8 ay önce Şikayet Et
    atom bombası atmak kolay mı sanıyorsunuz öyle . herkes yazmış yok rusya bombayı atmalı . rusya o bombayı attığı an kendi ipini çektiği andır . çünkü o saatten sonra savaşın her konusunda yüzde yüz rusya haklı olsa bile bütün dünya rusyaya düşman gözü ile bakacak . çünkü bugün kiev'e atan yarın istanbulada atar mantığı ile
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Neden baykara saldırıyorlar? Cevabı çok açık bu olay o kadar net bir şekilde abd nin ülkemiz içindeki piyonlarını harekete geçirdi.
    Cevapla
  • İsrail 8 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna ikinci İsrail olma yolunda
    Cevapla
  • Veli 8 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar Rusya toprağı olduğuna rağmen ekonomisi neredeyse sıfırdır hiç bir Rus Rusya’da memnun değil
    Cevapla
  • Asıl Fikir 8 ay önce Şikayet Et
    Dünyada nükler de birinci güç. Basit siha- ların başkente kadar gelmesini bile önleyemiyor. Şuan cephede olan tüm uyumsuzluklara bakın. 90 lı yıllarda ki işgal edilen ülkelerden batı medyası her gün canlı yayın yapıyordu. Burada ise sosyal medya dan ve az bir şekilde ana haberler de bildiriyor. İki taraf da dengeli olarak vuruşuyor. Bu arada şer güç planlarını rahat gerçekleştiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı