Pekin'de sel: 20 kişi öldü, 27 kişi kayıp

Çin'in başkenti Pekin'de hayat, sağanak yağış ve kasırga nedeniyle felç oldu. Felaket nedeniyle 20 kişinin hayatını kaybettiği, kaybolan 27 kişinin arandığı bildirildi.

Pekin'de sel: 20 kişi öldü, 27 kişi kayıp
Pekin'de sel: 20 kişi öldü, 27 kişi kayıp
GİRİŞ 01.08.2023 16:26 GÜNCELLEME 01.08.2023 20:32

China Daily'nin haberine göre, şiddetli yağışlar, Pekin'in pek çok bölgesinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Pekin Şehir Yönetimince yapılan açıklamada, başkentin çeşitli bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan 2 kişi dahil 11 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağışlar nedeniyle Hıbei bölgesinde de 9 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Çin Küresel Televizyon Ağının haberine göre, olumsuz hava koşullarından şimdiye kadar 540 bin 703'ten fazla kişi etkilendi, yaklaşık 847 bin 400 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

Xinhua haber ajansına göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, sel ve afetlerde kaybolan veya mahsur kalan kişiler için yürütülen arama kurtarma çalışmalarında her türlü çabanın gösterilmesi ve "zayiatın olabildiğince en aza indirilmesi" talimatı verdi.

KAYNAK: AA, İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti