Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi: Rus lider, Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi sona erdi. İki liderin, Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

GİRİŞ 02.08.2023 13:24 GÜNCELLEME 02.08.2023 14:08
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, iki liderin, Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

Tam tarih verilmese de Rus liderin Ağustos ayı içinde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşmesinde, "barış köprüsü" olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişimi'nin uzun süre devre dışı kalmasının kimsenin yararına olmadığını vurguladı.

Erdoğan görüşmede Putin'e, Türkiye'nin Karadeniz Girişimi'nin devamı için yoğun çaba ve diplomasi yürütmeye devam edeceğini söyledi.

"VERİLEN SÖZLER TUTULURSA ANLAŞMAYA GERİ DÖNERİZ"

Görüşme öncesi Kremlin'den yapılan açıklamada ise, askıya alınan Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında, Rus tarafına verilen sözlerin uygulanacağının garantisinin verilmesi durumunda, Moskova'nın hızlı bir şekilde anlaşmaya geri döneceği ifade edilmişti.

Rus yönetimi, uluslararası toplumun Rusya'nın da bu anlaşmanın bir parçası olarak tahıl ve gübre ihracatını serbestçe yapabilmesini sağlayamadığından şikayet ederek geçen ay anlaşmadan çıkmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 55
  • yorumcu 9 ay önce Şikayet Et
    Tahıl Afrika'ya gitsin. Sudan gibi ülkelerde açlık tehlikesi var.
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Buğday , Mısır , Pirinç'ine , Ayçiçeği yağına talibiz . Domates , Soğan , Patates ve Narenciye ihracatımızı artırabiliriz .
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin AB üyeliğinin Türkiye - Rusya ekonomik ilişkileri açısından faydası olacaktır . Ateşkes sağlanmalı , barış planı yürürlüğe girmelidir . Türkiye , AB'ye entegre olunca , Batı yaptırımları kaldırılan Rusya ile daha yüksek ticaret hacmine € ulaşırız .
    Cevapla
  • ÜÇ HİLAL 9 ay önce Şikayet Et
    Elbette dış politikada dengeler ve çikarlar gözetilmelidir ve/fakat Osmanliyi yikanin , Kırim Türklerinin devam eden zülmünun sebebinin, Türki Cumhuriyetlerinin Kominizmle esaret altina alanin Rusya olduğu hiç akildan çikarilmamalidir. Rusya Ukraynayi yutarsa BÜYUK RUSYA olur ve ilk işi Ermeniler bir olup Karabaği Azebaycandan almak olur.Rusyanin zayiflatilmasi kizil elmamiz olmalidir.
    Cevapla
  • ben 9 ay önce Şikayet Et
    buğday önce Afrika ülkelerine gitmeli çok az bir kısmı da keferelere gitsin
    Cevapla
  • Önce insan 9 ay önce Şikayet Et
    Önce kardeşiz tüm insanlarla, iyili yap denize at, balik bilmesin Yaradan bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar müthiş gelişmeyi açıkladı: 2  ay içinde prototiplerini üreteceğiz
İç acıtan video! Bir baba kuduz olmuş oğlunun ölümünü bekliyor!