Ermeni lobisi ANCA'dan Atatürk dizisi açıklaması

Amerika'daki Ermeni lobi grubu ANCA'nın Başkanı Hamparian, yayınlanmayacağı konuşulan "Atatürk" dizisi hakkında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunu "soykırım" yapmakla suçladı.

GİRİŞ 03.08.2023 09:51 GÜNCELLEME 03.08.2023 10:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Haziran 2022'de Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus, Aras Bulut İynemli'nin başrolünü üstlendiği "Atatürk" dizisinin 2023 yılı içerisinde yayınlanacağını duyurmuştu.

Ancak Disney'in, Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek "Atatürk" dizisini yayınlanmadan plaftormdan geri çektiği ifade edildi. Bazı gelen bilgilerde ise, Disney'in uluslararası anlamda yeni bir yapılanmaya gittiği, bu sebepten ötürü Türkiye'deki ayağında da değişiklik yaptığı kaydedildi.

Gelen tepkiler üzerine Disney Plus, dizinin ilk önce yine kendi çatısı altında yer alan FOX TV'de iki bölüm şeklinde yayınlanacağını, sonrasında ise sinemalarda gösterime gireceğini duyurdu.

Ancak bu açıklamalar tepkileri dindirmedi. Ünlü isimler başta olmak üzere birçok vatandaş, "Atatürk" dizisinin Ermeni lobisinin baskısıyla platformdan kaldırılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, Disney Plus üyeliklerini iptal etmeye başladı.

ERMENİ LOBİSİNDEN "ATATÜRK" DİZİSİ AÇIKLAMASI

ABD'deki en büyük Ermeni lobi grubu olan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Başkanı Aram Hamparian, Politico'ya açıklamalarda bulundu.

Diziye karşı başlattıkları kampanyayı adeta öven ve Atatürk'ü "soykırımcı" olmakla itham eden Hamparian, "Atatürk'ün soykırım mirasını merkeze almadan, onu konu alan her şey yaptıklarını normalleştirme riski taşır. Şimdi bu miras hakkında ulusal ya da uluslararası bir tartışma varsa, bu çok iyi/hoş bir şey" dedi.

RTÜK DEVREYE GİRDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus hakkında inceleme başlatılacağını duyurdu.

Şahin, "Disney+ isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır." açıklamasında bulundu.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, platformun "Atatürk" dizisini yayınlamadan yayından kaldırmasına tepki göstererek, "Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD'deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın" dedi.

CNN Türk canlı yayınına da katılan Çelik, "Hastalıklı lobinin baskısına boyun eğiyorlar. Yaptıkları yok hükmünde ama saygısızlığa göz yumulmaz. Atatürk ile ilgili bu faaliyetleri sürerse herhangi bir şekilde Türkiye'nin kurumları ile iş yapması söz konusu olmaz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 20
  • SARÌYERLÌ 8 ay önce Şikayet Et
    Az bile yapmışız
    Cevapla
  • Hakan 8 ay önce Şikayet Et
    Kimse boşuna çenesini yormasın hükümet yasaklı site olarak ilan etsin yerse
    Cevapla
  • Misafirmesut 8 ay önce Şikayet Et
    Paraları kesilir sesleri çıkmaz oradan besleniyorlar laikçiler Türkiye'de atam seninleyiz atam sen kalk ben yatam diyen Kemal ister sanatçı bozuntulari nerdesiniz ne oldu her tarafta başı çekiyordunuz diliniz boğazınıza mı kaçtı
    Cevapla
  • çavuşbaşı 8 ay önce Şikayet Et
    Tüm Atatürk severler disney üyeliklerini iptal etsinler etmezler çünkü gercek Atatürkçü değiller hepsi menfaatcı hadi fox da ixlemesinlerde görelim
    Cevapla
  • Biziz 8 ay önce Şikayet Et
    Lan capulcular hani hepiniz ermeniydiniz sanatci tayfasida vardi sanirm size iyi gol attilar ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!