11 kişiyi öldüren sinagog saldırganına idam cezası

ABD'de federal jüri, Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh kentinde 2018'de sinagoga düzenlediği silahlı saldırıda 11 kişiyi öldüren Robert Bowers'ın ölüm cezasına çarptırılmasına karar verdi.

11 kişiyi öldüren sinagog saldırganına idam cezası
11 kişiyi öldüren sinagog saldırganına idam cezası
GİRİŞ 03.08.2023 10:07 GÜNCELLEME 03.08.2023 10:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Pittsburgh Federal Mahkemesi'nde 12 kişilik jüri, iki gün süren müzakereler sonucunda oy birliği ile Bowers'ı ölüm cezasına çarptırdı.

Jürinin ölüm cezası kararında, Bowers'ın saldırıyı "Yahudi düşmanlığı" ana motivasyonuyla yapmasının ve daha sonra bu konuda hiçbir pişmanlık göstermemesinin etkili olduğu belirtildi.

Kararda, savunma avukatlarının Bowers'ın saldırıyı "akıl sağlığı sorunları" nedeniyle gerçekleştirdiği savını ispatlayamadığı ifade edildi.

Yargıç Robert Colville’in ölüm cezası kararını gelecek günlerde resmen onaylaması gerekiyor.

Bowers hakkındaki karar, idam cezasını sona erdirme taahhüdü için kampanya yürüten Joe Biden'ın başkanlığı sırasında verilen ilk federal ölüm cezası oldu.

Şu an 50 yaşında olan Bowers, 27 Ekim 2018'de Pittsburgh kentindeki bir sinagoga düzenlediği silahlı saldırıda 11 kişinin ölümüne, 4'ü polis 6 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Bowers, dini inançların özgürce yerine getirilmesini engelleyerek ölüme sebebiyet vermek, cinayet işlemek için ateşli silah kullanmak ve nefret suçu dahil 63 suçtan suçlu bulunmuştu.

Jüri, 13 Temmuz'da Bowers'ın ölüm cezası almaya uygun olduğuna hükmetmiş, bu karar üzerine duruşmada ikinci aşama olarak, Bowers'ın ölüm mü yoksa müebbet hapis cezasına mı çarptırılacağına dair nihai kararın verilmesi için savcılık ve savunma jüriye daha fazla kanıt sunmuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • akın 8 ay önce Şikayet Et
    Katil amerika
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Biz niye camiye saldıranlara idam cezası verdiremiyoruz
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    bize gelince yok idam Avrupa'daki var yazik
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 8 ay önce Şikayet Et
    Konu Yahudi olunca tabi !!!
    Cevapla
  • Sivaslı Öğretmen 8 ay önce Şikayet Et
    Allah korusun, bu katil camide aynı katliamı yapsaydı ,hem ödüllendirilirdi hemde elini kolunu sallayarak gezerdi...Batının demokrasisi kendine...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar