Fransa'daki AİHM binasında skandal PKK propagandası! Türkiye'den çok sert açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasında PKK terör örgütü propagandası yapılmasına çok sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 03.08.2023 20:38 GÜNCELLEME 04.08.2023 09:07
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERDışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasında PKK terör örgütü propagandası yapılmasına çok sert tepki gösterdi.

"AİHM BİNASINDA ÖRGÜT SEMBOLLERİYLE TERÖR PROPAGANDASI YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

PKK terör örgütü iltisaklı şahısların, Strazburg’da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına bugün (3 Ağustos) zorla girerek, örgüt sembolleriyle terör propagandası yapma girişiminde bulunmaları kabul edilemez.

PKK iltisaklı oluşumlar, son dönemde özellikle Avrupa’da giderek artan şekilde şiddet kullanma, çeşitli uluslararası kuruluş binalarına zorla girerek terör propagandası yapma cüretinde bulunmaktadır.

PKK’nın özellikle Avrupa ülkelerinde ifade ve gösteri özgürlüğü kisvesi altında propaganda dahil faaliyetlerini serbestçe yürütmesine izin verilmesi, örgütü bu tür hukuksuz ve saldırgan eylemlerde bulunma konusunda cesaretlendirmektedir.

Nitekim PKK terör örgütü mensuplarının Avrupa Konseyi binası önünde süren gösteri ve eylemlerine ilişkin müteaddit kereler uyarılarda bulunmuştuk.

Bu saldırgan eylem, PKK’nın faaliyet gösterdiği her ülkenin kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu çerçevede, Avrupa’da PKK terör örgütünün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine son verilmesi çağrımızı yineliyoruz.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Reis nato toplantisinda muttefikiz diyordun gor bak nasil ikiyuzlu olduklarini gor bosuna ugrasma tahillarinida basina carpsinlar ciftciyle ugras reis bosuna kasik atiyorsun
    Cevapla
  • Mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    İşte avrupanın insan haklarından anladığı. Maskelerini indirince asĺında ne oldukları görülüyor. Görebilene...
    Cevapla
  • Öneri 8 ay önce Şikayet Et
    Güvenliğinizi sağlayamıyorsanız ülkenizde bu örgütlere karşı operasyon düzenleyebiliriz...
    Cevapla
  • Guaidoglu 8 ay önce Şikayet Et
    Gün gelir bunlari yersiniz.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Ahim binasına ışıd daeş militanları girseydi acaba aynı töleransı gösterirler miydi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri