Yahudi yerleşimciler 19 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Burka köyünde Yahudi yerleşimcilerin silahlı saldırısına uğrayan Filistinli bir genç yaşamını yitirdi.

Yahudi yerleşimciler 19 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü
Yahudi yerleşimciler 19 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü
GİRİŞ 05.08.2023 00:45 GÜNCELLEME 05.08.2023 00:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Yahudi yerleşimciler, İsrail güçlerinin koruması altında Burka köyünün batısı ile kuzeybatısındaki bölgelere baskın düzenledi.

FİLİSTİN HALKININ TOPRAKLARINA EL KOYUP 19 YAŞINDAKİ GENCİ ÖLDÜRDÜLER

Yerleşimciler, bölgedeki Filistin halkının topraklarına el koyarak yerleşim yeri kurmak istediklerini göstermek için yanlarında hayvan da getirdi. Filistinli köylülerin, Yahudi yerleşimcileri geri püskürtmek istemesiyle çıkan çatışmada bir Filistinli öldü.

Yahudi yerleşimciler 19 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü

Filistin Sağlık Bakanlığı, Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu ölen Filistinlinin 19 yaşındaki Kusay Cemal Matan olduğunu açıkladı.

SALDIRILAR KINANDI

Hamas, 19 yaşındaki Matan'ın öldürülmesi dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı koymak için Filistinlileri seferberliğe çağırdı. Filistin Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak Yahudi yerleşimcilerin, Burka köyünde masum Filistinlilere düzenlediği silahlı ve organize saldırıları kınadı.

Batı Şeria, sene başından bu yana sık sık İsrail güçlerinin koruması altındaki Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve saldırılarına tanık oluyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Yolcu 8 ay önce Şikayet Et
    Kardeşimize Allah rahmet eylesin o şehit oldu sonun geliyor siyonizm
    Cevapla
  • Osman Şahin 8 ay önce Şikayet Et
    Ey İsrail kendi ateşinde yanarsın inşallah. Soyun kurusun. Zaten bitiyorsunuz.
    Cevapla
  • Ilgım 8 ay önce Şikayet Et
    Ne olacak canım ölen sonuçta bir müslüman ! Eğer bir yahudi olsaydı dünya ayağa kalkmıştı. Gaspedici, azgın azınlık, dünyanın baş belaları canınız cehenneme
    Cevapla
  • Recep 8 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi helak etsin
    Cevapla
  • patriot 8 ay önce Şikayet Et
    az sabredip dayanin, reis ins bu yahudileri hizaya sokacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!