İstifası için verilen rüşvet parasını pencereden halka dağıttı

Brezilya’nın Candido Mendes adlı şehrinde yerel meclis üyesi olan Sabaha Filho, belediye başkanının kendisine rüşvet verdiğini söyleyerek 300 bin Brezilya realini (1 milyon 663 bin 127 TL) pencereden halka dağıttı.

GİRİŞ 05.08.2023 11:05 GÜNCELLEME 05.08.2023 11:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Maranhao eyaletinde yer alan Candido Mendes kentinde belediye meclisi üyesi Sababa Filho, şehrin Belediye Başkanı Jose Bonifacio Rocha de Jesus'un kendisine istifa etmesi için 300 bin Brezilya reali (1 milyon 663 bin 127 TL) rüşvet verdiğini açıkladı. Daha sonra çantasından çıkardığı banknotları belediye binasının penceresinden atarak halka dağıtan Filho’nun bu hamlesi çevredeki vatandaşların büyük ilgisine neden oldu. Meclis üyesi Sababa Filho yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Rocha de Jesus’un kendisinin yerine yandaşı olan başka birini getirmeyi planladığını ve hayatının tehlikede olduğunu ifade ederken kendisine rüşvet olarak verildiğini söylediği paraları pencereden atmadan önce ise “Bu para halkındır” dedi. Sababa Filho ayrıca olay sonrası emniyete giderek resmi şikâyette bulundu. Amatör kameralara yansıyan görüntülerde ise belediye binasından banknotları atıldığı ve pencerenin önünde toplanan vatandaşların kargaşa içinde atılan paraları yakalamaya çalıştıkları görüldü.

“Siyasi gösteri”

Olay sonrası basına konuşan Candido Mendes Belediye Başkanı Jose Bonifacio Rocha de Jesus ise meclis üyesi Filho’nun iddialarını yalanlayarak yaşananları siyasi gösteri olarak nitelendirdi. Duruma öfkelendiğini ifade eden Rocha de Jesus, iftira ve karalama suçları nedeniyle Filho’dan şikayetçi olacağını açıkladı.

KAYNAK: İHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Reşo 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye’de olsa nasıl olur bilmem ama durum iyiye gitmiyor bunu bilmek yeterli
    Cevapla
  • AYKIRI 8 ay önce Şikayet Et
    Brezilya'nın parası bizimkinden değerli diyenler, 1 TL, 5.7 japon yeni, 3,5 Rus rublesi vs... Daha çok sayılır. Bir halt bildiğiniz yok konuşuyorsunuz.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    istiyen birezilyaya gider sambada var
    Cevapla
  • MaKuS 8 ay önce Şikayet Et
    Brezilya reali bile 5 TL demek ki !
    Cevapla
  • Vay bee.!! 8 ay önce Şikayet Et
    Nasıl oldu da oldu..?!! Brezilya bir zamanlar dünyanın en fakir ülkesiydi. Parası değersizdi. Şimdi ise Brezilya parası, Türk lirasından daha değerli. Liranın 5 katından fazla değeri var.
    Cevapla
  • AYKIRI 8 ay önce Şikayet Et
    1 TL 5.7 japon yeni, 3.5 Rus rublesi vs... Vay bee bir zamanlar 50 cent için dilenen Türkiye'nşn parası Japonların Rusların parasından bile daha değerli
    Cevapla
  • Naci kahraman 8 ay önce Şikayet Et
    Mesele paranın değeri değil. Dürüstler ve yalancıların aradındaki fark.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki