Slovenya'da sel felaketi! Nükleer santralde 'anormal’ durum ilan edildi

Orta Avrupa’nın güneyinde yer alan Slovenya’da aşırı yağışlar sel felaketine yol açtı.

Slovenya'da sel felaketi! Nükleer santralde 'anormal’ durum ilan edildi
Slovenya'da sel felaketi! Nükleer santralde 'anormal’ durum ilan edildi
GİRİŞ 05.08.2023 12:56 GÜNCELLEME 05.08.2023 12:59

Yerel basın, sel sebebiyle 3 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Öte yandan Sava Nehri’nin su seviyesi ve debisi aşırı yükselince nehrin kıyısında bulunan Krsko Nükleer Enerji Santrali’nde dün ‘anormal’ durum ilan edildi.     

Slovenya’da yoğun yağışlar, dün ülkede sel felaketine neden oldu. Bazı yerleşim yerlerinde vatandaşlar tahliye edilirken ülkedeki nehirler taştı ve yerel basın 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yetkililer ölü ve yaralı konusunda henüz açıklama yapmadı.

REKOR YAĞIŞ

Slovenya yetkililerinin katıldığı dünkü ortak basın toplantısında konuşan Meteorolog Brane Gregorcic, ülkede en kötü senaryoların gerçekleştiğini ve beklenenin çok üzerinde bir yağışın 12 saatlik zaman diliminde yağdığını ifade etti. Gregorcic, Brnik Havaalanı meteoroloji istasyonunun, tarihte daha önce bu kadar çok yağış ölçülmediğini kaydederek en yoğun yağışların Julijce eteklerini, ardından Idrija bölgesini ve Gorenjska'yı geçerek Koroska ve Zgornja Savinjska'ya ulaştığını ifade etti.

NÜKLEER SANTRALDE ‘ANORMAL DURUM’ İLANI

Sava Nehri’nin su seviyesi aşırı yükselince nehrin hemen kıyısında bulunan Krsko Nükleer Enerji Santrali’nde dün akşam saatlerinde ‘anormal’ durum ilan edildi. Yapılan açıklamada Santral’in güvenli ve istikrarlı bir güçte çalıştığı ve ilerleyen saatlerde Sava Nehri'nin debisinin ve su seviyesinin düşmesinin beklendiği vurgulandı.

KAYNAK: DHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı