Kim Jong-un'dan gövde gösterisi: Savaş hazırlıklarını güçlendirin

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, önemli silah fabrikalarını ziyaret ederek ülkesinin silah teknolojisini geliştirme ve savaş hazırlıklarını güçlendirme mesajı verdi.

Kim Jong-un'dan gövde gösterisi: Savaş hazırlıklarını güçlendirin
Kim Jong-un'dan gövde gösterisi: Savaş hazırlıklarını güçlendirin
GİRİŞ 06.08.2023 11:56 GÜNCELLEME 06.08.2023 11:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 3 günlük silah fabrikaları turunu tamamladı.

Tur kapsamında aralarında nükleer balistik füzeler için çeşitli sistemler üreten fabrikaları da gezen Kim, ismi açıklanmayan bir fabrikayı ziyaretinde, "Bu fabrikanın Kuzey Kore'nin savaş hazırlığını mükemmelleştirme yolunda önemli sorumlulukları ve görevleri var." ifadesini kullandı.

Kim, seyir füzeleri ve insansız hava araçları için motor imal edilen fabrikada ise üretimi hızlandırma vurgusu yaparak, başka bir fabrikada da ülke askerlerinin taşıdığı silahların modernize edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kim'in masanın üzerinden silahla hedef alarak atış yaptığına ilişkin fotoğraf, Kuzey Kore basını tarafından servis edildi.

Güney Kore Sejong Enstitüsü Analisti Cheong Seong Chang, Kim'in bu ziyaretle hem yerli silahların modernizasyonunu teşviki hem de Rusya'ya ihraç edilebilecek silahları denetlemeyi amaçladığını belirtti.

Kim'in ziyaretinin, ABD ve Güney Kore'nin bölgede yeni bir tatbikat hazırlığı yaptığı döneme gelmesi dikkati çekti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • CİHAN DEMİRBAŞ 8 ay önce Şikayet Et
    Yürü be tosunum kim tutar seni.
    Cevapla
  • cikkuş 8 ay önce Şikayet Et
    Abd gene reklama sokmuş bunu güney kore yi daha çok yanına çekmek için ve çin ' e ayar vermek için arada bu maşayı kullanıyor
    Cevapla
  • Tuzla 8 ay önce Şikayet Et
    Cekik gozlu zelensky zokayi yutmak uzere o guney koreye saldiracak CIN Taiwan a rusya batida rahat edecek amerika onca borcla yeniden kore harekatina gidecek karizmayi cizdirmemek icin
    Cevapla
  • selçuk 8 ay önce Şikayet Et
    Innâ lillâhi we innâ ileyhi raciun ( arap. إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ - ‎ biz Allah'a aidiz ve O'na döneceğiz")
    Cevapla
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Helal sana koca oglan yine beyazlara burunmussun cok yakismis elinde silah gangster gibi olmussun abdye korkutuyorsun koca oglan devamini bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk donanmasına kritik güç: Füze sayısı iki katına çıkıyor
Arkasına parkeden sürücüye sinirlenen sürücü öyle şeyler yaptı ki görenler şaşırdı kaldı