İzmir'de ana su borusu patladı: 2 mahalleyi su bastı, caddeler göle döndü

İzmir’in Menemen ilçesinde ana borunun patlaması sonucu 2 mahalleyi su bastı. Caddeler göle dönerken ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Su baskınlarından dolayı zor anlar yaşayan İzmirliler, İZSU'ya tepki gösterdi.

GİRİŞ 07.08.2023 04:12 GÜNCELLEME 07.08.2023 04:12
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Gece saat 00.00 sıralarında, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (İZSU) ait ana su borusu henüz belirlenemeyen sebepten dolayı patladı. Yaşanan patlamadan dolayı kısa sürede Uğur Mumcu ve İsmet İnönü Mahallesi'nde su baskınları yaşandı. Cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

"İZSU’YU ARADIĞIMDA 40'INCI SIRADAYDIM"

Yaşadığı ev ve bahçede su baskını meydana gelen ev sahibi Neriman Koç, "Bütün sular hemen içeriye girmeye başladı. Bahçe ve odalarımız şu an temizlik içerisinde. İZSU’yu aradığımda 40’ıncı sıradaydım. Birinci sıraya geçebilmek için uğraştım. Herkes aradığı için çok yoğunlarmış ama yine de hiçbir şey göndermediler, evimiz sular altında kaldı” dedi. Mahalle sakinlerinden Metin Yazgan ise “Her tarafı su bastı. İlgilenen arkadaşlarla iki üç defa konuştuk ama herhangi bir iletişime geçen olmadı. Yerlerimiz komple su doldu" ifadeleri kullanırken, evine ve aracına ulaşmakta güçlük çeken Can Demirci ise "Biz de aracımıza gidemiyoruz. Birazdan ayakkabıları çıkarıp geçmek zorunda kalacağım sanırım. Çünkü evim ve aracım orada ve aracıma su doluyor şu anda" diye konuştu.

VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALDI

Menemen Belediyesi ekipleri iş makineleri ile vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla su baskınlarına karşı set oluşturarak mücadele ederken, trafikte bulunan araç ve motosiklet sürücüleri ile yaya durumundaki insanlar ise yaşanan su baskınlarından dolayı zor anlar yaşadı.

Öte yandan yaklaşık 1 saat sonra olaya müdahale ettiği ileri sürülen İZSU ekiplerinin bölgedeki çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, ev ve iş yerleri sular altında kalan vatandaşların da temizlik çalışmaları yaptığı bilgisi edinildi.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    İzmir'i şu sorununu belediye çözememişti. Hükumet çözmüştü. Yollarını Hükumet yapmıştı. Körfezi Hükumet temizlemisti. Ama yine de hiçbir şey yapmayan chp ye oy vermişlerdi. Tıpkı şimdi İstanbul'da imamoglunun yapmadığı metro yol vb. yaptığı gibi. SİZ NASILSANIZ ÖYLE YONETILIRSINIZ.
    Cevapla
  • SİBGATULLAL 8 ay önce Şikayet Et
    ALLAH CC.dahada PERİŞAN VE İREZİL etsin sizleri OLUR MU?
    Cevapla
  • VaV 8 ay önce Şikayet Et
    Emeklilerde chp zihniyetinin rezil belediyecilik anlayışı ile tehdit ediyorlar, görün İzmiri Ankarayı İstanbulu.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 8 ay önce Şikayet Et
    ÇÖP. ÇUKUR ÇAMUR. = chpkk.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş daha ne olmasını bekliyorsunuz. Su parası vermeden heryeriniz temizlenmiş bahçenizde sulanmış. Yakında yüzmeyide öğretirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler