Business Insider'dan Bayraktar TB2 analizi: Çin İHA'ları çekiciliğini kaybetti

Çin yapımı İHA'lar kullanan Körfez ülkelerinin, Bayraktar TB2'ye olan ilgisini mercek altına alan Business Insider, Çin İHA'larının, TB2'nin hızlı yükselişi karşısında çekiciliğini kaybettiğini belirtti.

GİRİŞ 07.08.2023 09:32 GÜNCELLEME 07.08.2023 16:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Önce Suriye ve Libya'da ardından Azerbaycan'da gösterdiği üstün başarıyla dikkatleri üstüne çeken Bayraktar TB2, Ukrayna savaşında da Kiev yönetiminin en güçlü silahlarından oldu.

Hâl böyle olunca, ülkeler de TB2'yi yakın markaja aldı. Balkanlar ve Orta Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Afrika'ya da tedarik edilen Bayraktar TB2'lerin son alıcısı Körfez ülkeleri oldu.

"SUUDİ ARABİSTAN VE BAE, TB2'Yİ NASIL SEVDİ?"

ABD merkezli Business Insider da Türk İHA'ları ve Arap coğrafyasında bu silah sistemine artan ilgiyi yazdı.

"Suudi Arabistan ve BAE, endişelenmeyi bırakıp Türkiye'nin Bayraktar İHA'larını sevmeyi nasıl öğrendi?" başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Business Insider, haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'nin yerli askeri insansız hava araçlarına doyamıyor gibi görünüyor. Her iki ülke de son aylarda Türk Bayraktar insansız hava araçları için milyarlarca dolarlık önemli anlaşmalar imzaladı."

"ÇİN İHA'LARI TB2'NİN HIZLI YÜKSELİŞİ KARŞISINDA ÇEKİCİLİĞİNİ KAYBETTİ"

"Anlaşmalar, Körfez ülkeleri arasında Türk yapımı teçhizata artan ilgiyi yansıtıyor ve son yıllarda bölgedeki diğer konulardaki farklılıklara rağmen Türkiye'nin Ortadoğu'daki komşularına silah satma arzusunun arttığının işaretleri" değerlendirmesinde bulunan Amerikan sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Riyad ziyareti kapsamında rekor bir anlaşmaya imza atıldığını hatırlattı.

Anlaşmanın Kuveyt'in TB2'yi sipariş eden 28. ülke olmasından bir ay sonra imzalandığının altını çizen Business Insider, "Anlaşmalar, önde gelen Arap Körfez ülkelerinin sadece birkaç yıl içinde hızla Türk insansız hava araçlarının en büyük müşterileri haline geldiğini gösteriyor." dedi.

Körfez ülkelerinin, daha önce Çin yapımı İHA'lar satın aldığını belirten ABD merkezli site, yazıda şu ifadelere yer verdi:

"Bu muazzam anlaşmalardan önceki on yıl boyunca, Suudiler ve Birleşik Arap Emirlikleri esas olarak Çin insansız hava araçlarını, özellikle de Yemen ve Libya'da savaş gören Wing Loong II'yi satın aldı. Ancak Çin yapımı İHA'lar, TB2'nin hızlı yükselişinin karşısında çekiciliğini kaybetti."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • coban 8 ay önce Şikayet Et
    iran ihasi diye bildigimiz ihalar aslinda cin ihasidir.. rusyanin kullandigi iran ihalari cin ihalari.. suudi arabsitan ve iran cinden aldiklari ihalari yemen savasinda kullandiysa suudi arabistanda büyük zaafiyet olusturur zaten.. güvenli degil bir kere.. cünkü cin iran tarafini tutar her zaman..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!