Almanya'nın, Rusya yaptırımlarını arka kapıdan deldiği ortaya çıktı

Almanya'nın, Rusya'ya uygulanan yaptırımları başta Kazakistan olmak üzere Orta Asya ülkeleri üzerinden deldiği belirlendi. Berlin yönetiminin, Kazakistan'a ihracatını yüzde 140, Orta Asya geneline ise yüzde 60 artırdığı belirtildi.

Almanya'nın, Rusya yaptırımlarını arka kapıdan deldiği ortaya çıktı
Almanya'nın, Rusya yaptırımlarını arka kapıdan deldiği ortaya çıktı
GİRİŞ 07.08.2023 15:16 GÜNCELLEME 07.08.2023 15:50
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Batı dünyası Moskova'ya uyguladığı ambargoları devam ettiriyor. Rus ekonomisini zayıflatmak ve Rusya'nın dünya pazarındaki payını azaltmak için alınan bu kararları, bazı ülkelerin arka kapıdan deldiği ortaya çıktı.

Doğalgaz bağımlılığından dolayı Rusya'yı karşısına almak istemeyen ve savaşın ilk aylarında ayak direten Almanya, özellikle de ABD'nin baskısıyla Moskova'ya karşı yaptırımlara katıldı. Hatta Berlin, Kuzey Akım 2'den de çekildi.

"ALMANYA, YAPTIRIMLARI ORTA ASYA ÜZERİNDEN DELİYOR"

Rusya Araştırmaları Enstitüsü'nün (RUSEN) iddiasına göre; Almanya, Rusya'ya dolaylı yollardan mal satmaya devam ediyor.

Almanya'nın Rusya'ya ihracatının, 2023'ün ilk yarısında, 2019'un ilk yarısına göre yüzde 62 düştüğünü (mavi) kaydeden RUSEN, aynı dönemde Kazakistan'a yapılan ihracatın yüzde 140, (sarı) Orta Asya geneline yapılan ihracatın ise yüzde 60 (kırmızı) artığını ifade etti.

RUSEN yaptığı paylaşımda, "Yani Almanya'nın Rusya'ya ihracat düşüşü, Kazakistan ve diğer Orta Asya ülkelerine yapılarak dolaylı yollardan Rusya'ya ulaştı." dedi.

RUSYA'YA SİLAH YAPIM MALZEMELERİ DE GİTMİŞ

RUSEN bir başka paylaşımında; Almanya'nın Kırgızistan üzerinden Rusya'ya silah yapımında kullanılan malzemeleri ulaştırmaya devam ettiği, Almanya'nın Kırgızistan'a ihracatının son 3 yılda yüzde 2.000 artığı ve bu malların büyük çoğunluğunun Rusya'ya gittiği iddiasında bulundu.

"BÜYÜK ŞİRKETLER YAPTIRIMLARA UYMUYOR"

Geçtiğimiz günlerde, CNN International'e konuşan Yale Üniversitesi'nden Profesör Jeff Sonnenfeld, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan sonrası 1000'den fazla şirketin Rusya'dan ayrılma ve yatırımları durdurma sözü verdiğini ancak çoğu büyük firmanın bu sözlerini yerine getirmediğini söylemişti.

Dünya devlerinin yatırım yalanı ortaya çıktı: İkiye katladılarDünya devlerinin yatırım yalanı ortaya çıktı: İkiye katladılar

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Amerikanın satmadığı ne malum. Bunların hepsi sahtekar.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Bunlar Ikiyüzlü Seytanlar, gecmiste Irana ambargo uyguladiklarinda Alman Sirketleri gizlice isbirligi yaptilar.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    eeee alman dedinmi duracan 10 defa düsüncen
    Cevapla
  • VtndşTC61 11 ay önce Şikayet Et
    Aynı abd gibi. Oda aynısını yapıyor. Önce ambargo uyguluyor , sonra baskıyla ,tehditle diğer ülkeleri katıyor sonra arkadan dolanarak ambargo uyguladığı ülkenin kaymağını yiyor. Güçlü ülkeler aynı taktiği uyguluyorlar.
    Cevapla
  • A. Kezkic 11 ay önce Şikayet Et
    bunlar Almanlar işini bilir , nede olsa nazi devleti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi