Dünya Bankası'ndan Uganda'ya LGBT yaptırımı

Dünya Bankası, HIV ve AIDS başta olmak üzere birçok hastalığın çıkışını önlemek için LGBT karşıtı yasa çıkaran Uganda'ya, "Bu yasa değerlerimizle temelden çelişiyor." diyerek finansal desteği kesti.

GİRİŞ 09.08.2023 14:51 GÜNCELLEME 09.08.2023 15:31
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

Dünya Bankası, Uganda'da kabul edilen LGBT karşıtı yasa sebebiyle bu ülkeye yeni krediler vermeyi durduracağını duyurdu.

Amerika merkezli Dünya Bankası, yaptığı açıklamada, "Uganda'nın Eşcinsellik Karşıtı Yasası, Dünya Bankası'nın değerleriyle temelden çelişiyor. Gezegendeki yoksulluğu ortadan kaldırma vizyonumuzun; ırk, cinsiyet veya cinsel yönelime bakılmaksızın herkesi kapsadığı takdirde başarılı olabileceğine inanıyoruz. Bu yasa, bu çabaları baltalıyor. Kapsayıcı olmak ve ayrımcılık yapmamak, dünya çapındaki çalışmalarımızın merkezinde yer alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haziran ayında ABD de Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni tarafından imzalanan yasaya karşılık olarak, Ugandalı yetkililere seyahat kısıtlamaları getirmişti.

Uganda'da LGBT'lilere idamı öngören tasarı yasalaştıUganda'da LGBT'lilere idamı öngören tasarı yasalaştı

UGANDA'DA KABUL EDİLEN LGBT KARŞITI YASA

Uganda yönetimi, eşcinsel ilişkilerin HIV virüsü ve AIDS gibi hastalıkların yayılmasına sebep olduğunu savunuyor. Çıkarılan kanunla, 18 yaşın altındaki kişilerin eşcinsel ilişkiye girmesi ve eşcinsel ilişkiyle yayılan hastalıkların önlenmesi amaçlanıyor.

Mayıs ayında kabul edilen yasayla birlikte, HIV virüsü ve AIDS gibi hastalıkların yayılmasına sebep olan kişilere idam cezası verilebilecek. "Eşcinselliği teşvik etme" suçlaması için 20 yıl hapis cezası öngörülüyor.

Yine yasayla birlikte, eşcinsel haklarını savunan kurumlara maddi yardım yapılması ve yine LGBT konusunda teşvik edici yayın(m)lar yapılması da suç kapsamına alınmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 184
  • Gürbüz 8 ay önce Şikayet Et
    Değerlerinizle birlikte sizde batarsınız inşaAllah.
    Cevapla
  • Duygusal Zombi 8 ay önce Şikayet Et
    Ekonomiyi ilgilendiren bir kurum ile LGBT ne alaka. Bu da Dünya sosyolojisini elinde tutmak isteyen sistem sahiplerinin bilinçli olarak LGBT ahlaksızlığın ve sapıklığın dünya genelinde pompaladığı gerçeğini ortaya çıkarıyor.
    Cevapla
  • Dede 8 ay önce Şikayet Et
    LPG şeytan işidir internetten karşı gelinmedi Türkiye torunlarımızı çocuklarımız bu lanetten şeytandan kurtarmalıyız ileride bu Türk toplumun içinde çok fazla yağlayabilir bunu koruma altına almalı Devlet çocukları bu bu şeytanları yok etmeliyiz Kur'an'a sarılıp yeni yasalar yeni yasalar çıkarmalıyız bunlara karşı
    Cevapla
  • İnce HAYAT 8 ay önce Şikayet Et
    bu yüzdendirki kadın erkek eşittir savunuculuğu yapılmaktadır, bu yüzdendirki erkek çocukları kadın gibi yetiştirlmeye çalışılıyor, küpe, dar pantolon, uzun saç, bayan erkek kıyafetleri bir birinin benzerleri olarak, erkeklik öldürülüyor.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 8 ay önce Şikayet Et
    Dünya Bankası doğru diyor. Temel değerleri, Kaynak zengini ama geri kalmış ülkelerin hastalık, darbe, iç savaş gibi olaylarla paraya muhtaç olmalarını sağlamayarak kendilerini pazar ve köle devletler oluşturmak. Kitlesel hastalıklarla boğuşan ülkeler yatırım yapmak için kaynak bulamayıp, gelişmiş ülkelere sömürülecek devlet olurlar. Dünya bankası da bu ülkeler tarafından kurulmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor