Hawaii'deki orman yangınları: Ölü sayısı 106'ya yükseldi

ABD'nin Hawaii eyaletinde süren orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 106'ya yükseldi. Ölü sayısının artacağı açıklanan felaket, şimdiden, "ABD'de son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangını" olarak kayda geçti.

GİRİŞ 16.08.2023 11:52 GÜNCELLEME 16.08.2023 17:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Maui bölge yönetimi yetkilileri, yangınlardan etkilenen alanın yüzde 32'sinde arama çalışmalarının bittiğini belirterek hayatını kaybedenlerle ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı.

Yetkililer, Büyük Ada ve Maui Adası'nda devam eden ve tarihi Lahaina kasabasını kül eden orman yangınları nedeniyle ölenlerin sayısının 106'ya yükseldiğini aktarırken Maui'de kimlik tespit çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Yangınlarda hayatını kaybeden Lahaina sakinlerinden Robert Dyckman ve Buddy Jantoc'un kimliğinin tespit edildiğini kaydeden yetkililer, ayrıca, üç kişinin daha kimliğinin belirlendiğini aktardı.

ABD Sağlık Bakanlığı'ndan Jonathan Greene adli tabip, patolog ve teknisyenlerden oluşan bir ekibin yanı sıra muayene masaları, röntgen üniteleri ve diğer ekipmanların, yangında yaşamını yitirenlerin kimliklerinin belirlenmesi için bölgeye gönderildiğini belirtti.

Greene, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle kimlik tespitinin uzun süreceğini ve bu konuda sabırlı olunması gerektiğini vurgulayarak "Bu çok, çok zor bir görev olacak." ifadesini kullandı.

"GÜNDE 10 İLA 20'YE YAKIN CESET BULUNABİLİR"

Hawaii Valisi Josh Green açıklamasında, bölgede arama kurtarma ekiplerinin devam eden çalışmaları esnasında "günde 10 ila 20'ye yakın ceset bulabileceklerini" kaydederek toplam ölü sayısının belirlenmesinin 10 günü bulabileceğini belirtmişti.

Yangınlar nedeniyle yeri tespit edilemeyen 1300 kişinin hala arandığını aktaran Green, 402 otel odası da dahil olmak üzere 2 bin kadar konutun, evlerini kaybeden kişiler için hazır hale getirildiğini kaydetmişti.

ABD'DE SON 100 YILDA EN ÇOK CAN KAYBININ YAŞANDIĞI ORMAN YANGINI

Hawaii'deki can kaybının 2018'de California'da 85 kişinin yaşamını yitirdiği yangınları geçtiği belirtilmişti. Bu sebepten ötürü Hawaii'deki yangınlar, ABD'de son 100 yılda en çok can kaybının olduğu orman yangınları olarak kayda geçmişti.

ABD Başkanı Joe Biden da Maui Adası'nı yangın dolayısıyla "felaket bölgesi" ilan etmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Murat 8 ay önce Şikayet Et
    Ohh my god... değil mi? Aheste aheste çıkacak canım, daha bu iyi günleriniz...
    Cevapla
  • gardass 8 ay önce Şikayet Et
    bizde çıkmıyormu 13 il silindi haritadan elin gevurunu kovmadık paraları için kendi dindaşlarımızı kovduk
    Cevapla
  • sabri 8 ay önce Şikayet Et
    beter olun inşallah
    Cevapla
  • Jab 8 ay önce Şikayet Et
    Atom bombası attiklarinda kaç çocuk sivil vs yaşamını yitirdi .
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Afrika lilarin Müslüman ların Mazlumların Ahı Var Üzerinizde Katil Irkçı Terörist Abd
    Cevapla
  • Adıyamanlı 8 ay önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!