Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne battı: 17 ölü

Myanmar'da Arakanlı Müslümanları taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne battı: 17 ölü
Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne battı: 17 ölü
GİRİŞ 10.08.2023 16:14 GÜNCELLEME 10.08.2023 16:14

Myanmar'dan Malezya'ya gitmek üzere 7 Ağustos’ta yola çıkan Arakanlı Müslümanların bulunduğu tekne, Bengal Körfezi'nde alabora oldu.

Shwe Yaung Matta adlı kurtarma vakfında görevli Byar La, 58 kişinin olduğu teknede 17 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

Polis yetkilileri, "Fırtınaya yakalandılar ve tekne büyük dalgalar arasında battı" ifadelerini kullandı.

Her yıl binlerce Arakanlı Müslüman, yaşadıkları zulümden ötürü, Müslümanların çoğunlukta olduğu Malezya ve Endonezya'ya gitmek üzere Bangladeş ve Myanmar'daki kamplardan ayrılarak tehlikeli rotalarda hayatlarını riske atıyor.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı