Navaz Şerif Pakistan'a geri dönüyor

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ağabeyi ve eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in gelecek ay ülkeye döneceğini ve kanunla yüzleşeceğini söyledi.

Navaz Şerif Pakistan'a geri dönüyor
Navaz Şerif Pakistan'a geri dönüyor
GİRİŞ 10.08.2023 23:18 GÜNCELLEME 10.08.2023 23:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Geo News televizyonuna açıklamalarda bulunan Şerif, ağabeyi ve eski Başbakan Navaz Şerif’in eylülde Pakistan’a döneceğini, hukukla yüzleşip genel seçimlerde partiye liderlik edeceğini ifade etti.

Başbakan Şerif, Navaz Şerif’in geleceği tarihe ilişkin detay paylaşmadı.

Şerif, genel seçimleri kazanacaklarını vurgulayarak, Navaz Şerif'in liderlik edeceği hükümet çatısı altında partisinin bir aktivisti olarak çalışacağını kaydetti.

- Navaz Şerif, 2019'dan bu yana Londra'da

Panama'da bulunan offshore hesaplarına ait bilgilerin paylaşıldığı "Panama Belgeleri" skandalında adı geçen Navaz Şerif, 2017'de Anayasa Mahkemesince görevinden alınmıştı.

Hakkındaki tutuklu yargılama kararı sonrası 10 ay cezaevinde yatan Şerif, Kasım 2019'da sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmesi için 2 aylığına serbest bırakılmıştı.

Yüksek Mahkeme, tedavi için cezaevinden 8 hafta ayrılmasına izin verilen Şerif'in, bu sürenin en fazla 4 haftasını yurt dışında geçirilebileceğine ve bu sürenin doktorların talebiyle uzatılabileceğine hükmetmişti.

Bu kararın ardından Kasım 2019'da tedavi için İngiltere'ye giden Navaz Şerif, halen Londra'da bulunuyor.

Aralık 2020'de İslamabad Yüksek Mahkemesi, yolsuzlukla yargılandığı davalara katılmayan eski Başbakan Şerif'i "adalet kaçağı" ilan etmişti.

Pakistan'a geri dönebilmek için hakkındaki mahkeme kararlarına karşı itiraz eden Şerif, 1990-1993, 1997-1999, 2013-2017 dönemlerinde 3 defa başbakanlık görevinde bulunmuştu.

10 Kasım 2022'de Navaz Şerif'e diplomatik pasaport çıkartılmış, hükümet yetkilileri, Şerif'in ülkeye dönebilmesi için yasal zeminin hazırlandığını belirtmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • muro 9 ay önce Şikayet Et
    kim gelir ise gelsin bir tuzak kurulur orda zaten sistem orda rusvet ve hirsizlik o olmaz ise sistem zaten gitmez orda is yapilmaz bunu hepsi yapar mahkeme bile
    Cevapla
  • CCC 9 ay önce Şikayet Et
    Navaz Şerif Londradan stajdan dönüyor, uyan Pakistan halkı.
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Tabii uckagitcilara yol gorundu. Allah muvaffak etmesin. Bizim hukumet neden bunlara fazla prim veriyor ve Imran Khan'a dirsek cevirdi anlamadım.
    Cevapla
  • muro 9 ay önce Şikayet Et
    devlet ne yapacak idi imran kendisi istifa etti sov yapacagim der iken tepe gitti zaten orda kim gelir ise gelsi uzun sure durmaz darbe olur ilk askeri adam edeceksin bir suru mulla asker mi olur
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    ya bu pakistan siyasileride az hain değil yani!! imran Han' ı bir sürü film fırıldak ile hapse tıktı hainligi sahtekarlığı belgeli abisini ülkeye hemde yönetime getiriyor!! Allah sizin gibi kanı sütü bozukları bu müslüman milletlerin başından defeetsin soyunuzu kurutsun!!!
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kardeşler batının piyonu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölgede yürek sızlatan son dakika gelişmesi! Filistin hükümeti duyurdu: Kabus geri döndü
Milli İstihbarat Akademisi başvuruları haziran ayında başlıyor