Mali'den Fransa'ya vize misillemesi

Mali, ülkeyi "ciddi bölgesel gerilim" gerekçesiyle "kırmızı bölge" ilan eden Fransa'ya mütekabiliyet esasıyla vize yasağı getirdi. Mali, Fransız vatandaşlarına ikinci bir karara kadar vize vermeyi durdurdu.

Mali'den Fransa'ya vize misillemesi
Mali'den Fransa'ya vize misillemesi
GİRİŞ 11.08.2023 08:11 GÜNCELLEME 11.08.2023 08:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mali, Fransız vatandaşlarına ikinci emre kadar vize vermeyi durdurdu. Mali Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın Mali'yi "ciddi bölgesel gerilim" gerekçesiyle "kırmızı bölge" olarak sınıflandırdığının şaşkınlıkla öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, mütekabiliyet esası uyarınca Mali'nin Fransız vatandaşlarına ikinci emre kadar vize vermeyeceği duyuruldu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Mali ve Burkina Faso'nun Nijer'deki darbeye destek vermesinin ardından 7 Ağustos'ta Nijer, Mali ve Burkina Faso'ya seyahat uyarısı yayınlamıştı.

Nijer'de 26 Temmuz'da gerçekleşen darbe sonrası Mali ve Burkina Faso, Fransa karşıtı bir anlayışla hareket eden cunta yönetimini desteklemişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Malatyalı 8 ay önce Şikayet Et
    Batının sonu geliyor inşallah ama bir sorun var bizde batıye özeniyoruz çok yanlış
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    hepal olsun maliye afrika bu deccallara karsi uyanmalıdır...bunlar sömürücü kan emici hırsız teroristlerdir...
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Dirayetli ve birlik içinde olun. Bedel ödenecektir elbet AMAAA gelecek nesiller, evlatlarınız SÖMÜRÜLMESİN. Okullarda sömürüldüğünüzü nesillere okutun..
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Mali li ve Afrikalı kardeşlerimiz BİRLİK OLUN, DİKKATLİ OLUN.. SÖMÜRGECİLERDEN UZAK DURUN..
    Cevapla
  • hakan 8 ay önce Şikayet Et
    fransa bittin artik sen onumuzdeki 1000 yil afrikaya hizmet edeceksiniz, sonunuz geldi geliyor ve geliyor gelmekte olan insallah afrika uyanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"