Özgürlüğü getiren bayrak! Fransız bayrakları indirildi Türk bayrakları asıldı

Sömürgeci ABD ve Fransa'ya karşı ayaklanan Afrika ülkelerinde Türkiye nüfuzu artıyor. Özellikle Türk savunma sanayii şirketlerinin kıta ülkeleriyle yaptığı anlaşmalar, başkaldırıda en büyük cesaret unsuru olarak gösteriliyor.

Özgürlüğü getiren bayrak! Fransız bayrakları indirildi Türk bayrakları asıldı
Özgürlüğü getiren bayrak! Fransız bayrakları indirildi Türk bayrakları asıldı
GİRİŞ 12.08.2023 20:21 GÜNCELLEME 12.08.2023 20:21
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Afrika Kıtası'nda yüzyıllarca sömürülen ülkeler ABD ve Fransız hükümranlığına son vermek için harekete geçti. 'Kara Kıta'daki Kongo, Mali, Cezayir, Orta Afrika Cumhuriyeti Burkina Faso, Nijer ve Çad gibi birçok ülke emperyalist ülkeleri topraklarından uzaklaştırmaya başladı. 

TÜRKİYE İLE ANLAŞMALAR CESARET UNSURU

Batı'nın kovulduğu Afrika ülkelerinde Türkiye'nin nüfuzu hızlı bir şekilde günden güne artış gösteriyor. Uzmanlar, Afrika'daki yeni gücün Türkiye olduğunun ve altını çizerken, Afrika ülkeleriyle yapılan anlaşmalar da bu söylemleri destekler vaziyette. Afrika ülkelerinin savunma sanayiinde Türkiye ile yaptığı anlaşmalar, yüzyıllarca sömürülen ülkelerin başkaldırısında en büyük cesaret unsuru olduğu vurgulanıyor. 

3 HÜRKUŞ, 2 ANKA TESLİMATI

Savunma sanayinde adından söz ettiren Türk ürünleri Afrika topraklarında da kendisini göstermeye başladı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ), ihracatta yeni bir adım daha atarak Afrika ülkesi Çad'a HÜRKUŞ ve ANKA İHA teslimatları gerçekleştirdi. Yapılan anlaşma ile Çad'a 3 adet HÜRKUŞ uçağı ve 2 adet ANKA İHA sistemi teslim edildi. 

FRANSIZ BAYRAĞI YERİNE TÜRK BAYRAĞI

Öte yandan Hürkuş ve ANKA İHA'larının teslim edildiği Çad'dan gelen görüntüler ise dikkat çekti. Çad, hangarlarında Çad bayrağının yanında artık Fransız bayrağının yerine Türk bayrağının asıldığı görüldü. 

Teslimat öncesi Çad pilotları Türkiye'de sıkı bir eğitimden geçirildi. TUSAŞ'ta verilen eğitimlerde Çad, pilotları ve teknik ekipleri operasyon yürütebilecek standartlara getirildi. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 80
  • Yuksel 8 ay önce Şikayet Et
    Maşallah bütün islam ülkelerine cesaret vermek gerekir bravo
    Cevapla
  • Reşo 8 ay önce Şikayet Et
    İşgalci emperyalist yönetimin sonu
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    İnşallah maşallah devam
    Cevapla
  • Adil 8 ay önce Şikayet Et
    Kendi piyasasna mudaha edemeyen bir yönetim major ülkelern oyununu bozacak biz önce şu piyasaya bir el atalm bide oyun bozcakmşz
    Cevapla
  • Murat 8 ay önce Şikayet Et
    Senin gibileri varken bu piyasa zor düzelir ilk devletine güvenle başlar
    Cevapla
  • Paka 8 ay önce Şikayet Et
    Devletin ilk sizin gibilere müdahale etmesi lazim
    Cevapla
  • Rasim Duman 8 ay önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı