Alman Bakan sosyal medyada alay konusu oldu!

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’u Avustralya'ya götürmesi planlanan uçak, arıza nedeniyle Abu Dabi'ye zorunlu iniş yaptı.

Alman Bakan sosyal medyada alay konusu oldu!
Alman Bakan sosyal medyada alay konusu oldu!
GİRİŞ 14.08.2023 14:32 GÜNCELLEME 14.08.2023 14:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Alman basınındaki haberlere göre, Baerbock’u taşıyan "Airbus 340-300" tipi uçak, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de yakıt aldıktan sonra tekrar havalandı.

Ancak kalkıştan birkaç dakika sonra pilot, uçakta arıza tespit etti. Uçak yaklaşık 2 saat tur atıp 80 ton yakıtı boşalttıktan sonra tekrar Abu Dabi’ye zorunlu iniş yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, sosyal medya paylaşımında, mekanik sorun sebebiyle Avustralya seyahatine ara vermek ve güvenlik nedeniyle Abu Dabi'ye geri dönmek zorunda kaldıklarını belirtti.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Söz konusu arıza sosyal medyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Pek çok kullanıcı Alman hükümet uçaklarının sık sık arızalanmasına atıfta bulunarak durumu ti'ye aldı.

Abu Dabi'deki havalimanında, arızanın yerinde giderilip giderilemeyeceği veya heyeti Avustralya’ya götürmek için Almanya’dan başka bir uçağın gelip gelmeyeceğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Bakan Baerbock’un yolculuğuna tarifeli uçakla devam edebileceği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Baerbock, bu hafta Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeyi planlıyordu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Kemal 8 ay önce Şikayet Et
    ne oldu küresel ısınmaya, 80 ton yakıt nereye gitti :D
    Cevapla
  • Birisi 8 ay önce Şikayet Et
    Ya uçak arızadan dolayı düşse o zaman yakıtı ilk sorgulayan sen olursun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!