Rusya, Türk gemisine baskın anının görüntülerini yayınladı

Rus askerlerinin, Karadeniz'de Ukrayna'nın İzmail limanına sefer yapan kuru yük gemisi "Şükrü Okan"ı durdurarak gemiye baskın düzenlediği anlar saniye saniye kaydedildi.

GİRİŞ 15.08.2023 14:06 GÜNCELLEME 15.08.2023 14:44
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz Filosu'ndan devriye gemisi Vasily Bykov'un Palau bandıralı "Şükrü Okan" adlı kuru yük gemisini durdurduğu ve Rus askerlerinin gemiye düzenlediği baskına ilişkin görüntüleri paylaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Görüntülerde Rus askerleri, dur ihtarına uymayan 'Şükrü Okan' adlı kuru yük gemisine Ka-29 tipi helikopterle iniş yaptığı, belgeleri kontrol ettiği ve yasaklanmış malların olup olmadığını kontrol etmek için denetimler gerçekleştirdiği anlar gösterilmektedir." ifadelerine yer verildi.

"DENETİM, GEREKLİLİKLERE UYGUN YAPILDI"

Açıklamada, yapılan denetimin uluslararası gerekliliklere uygun icra edildiği ifade edilerek, "Yürütülen denetim tedbirleri sırasında, denetim ekibinin çalışmaları profesyonel bir şekilde ve uluslararası belgelerin gerekliliklerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Şükrü Okan gemisindeki denetim ekibinin çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir doğrulama protokolü hazırlanmış ve gemi İzmail limanına doğru yolculuğuna devam etmiştir." denildi.

Bakanlık, pazar günü gemiye baskın yapıldıktan kısa süre sonra yaptığı açıklamada, geminin ne taşıdığını incelemek için "dur" çağrısında bulunduğunu ancak kaptanın çağrılara yanıt vermediği iddiasına yer verilmişti. Açıklamada, kargo gemisini zorla durdurmak için uyarı ateşi açıldığı bilgisi de yer almıştı. Ekip çalışmalarını tamamladıktan sonra gemi İzmail limanına doğru yoluna devam etmişti.

KAYNAK: DHA, İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 28
  • YasinBaba 9 ay önce Şikayet Et
    içimizde hayli rus hayranı var
    Cevapla
  • eski türk 9 ay önce Şikayet Et
    Biz geçmiştan beri Rusa güvenmidisek onlarda bize kiyamete kader güvenmez. Gemide yasak Mallar varsaydi sizin kontrol etme şansiniz olmazdi. Muhalisef bu görüntu bizi çok üzdü
    Cevapla
  • Mizah 9 ay önce Şikayet Et
    Dostumuz Putin :)))
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Rus dedi ki radyo cagrisina neden durmadin. Adam anlamadik falan dedi. En son sonda tesekkur ederim size, iyi gunler, guvertedekilere de tesekkur ederim dedi.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Tahıl anlaşması bitince Ruslar dünyaya ilan edip limanlara giden her gemiyi savaş gemisi sayarız ruslar haklı ya gemi silah taşıyor olsa o zaman ne olacaktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür F-16 testleri başarıyla geçti: Hedefi tam isabetle vurdu
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!