Ekvador'da seçim öncesi bir siyasetçi daha öldürüldü

Ekvador'da siyasetçi Pedro Briones, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ülkede genel seçimler öncesinde öldürülen siyasetçi sayısı 3'e yükseldi. 23 Temmuz'da Intriago, 9 Ağustos'ta ise Villavicencio suikastle öldürülmüştü.

GİRİŞ 15.08.2023 16:30 GÜNCELLEME 15.08.2023 16:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Amerika ülkesi Ekvador, seçimlere günler kala Devlet Başkanı adayı Fernando Villavicencio'ya yönelik düzenlenen suikastin ardından yeni bir cinayetle sarsıldı.

Kolombiya sınırındaki Esmeraldas'ta, "Yurttaş Devrimi Hareketi"nin yerel lideri Pedro Briones, evinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Partinin Devlet Başkanı adayı Luisa Gonzalez, yaptığı açıklamada, Briones'in ailesine başsağlığı dileyerek, "Ekvador, en kanlı dönemini yaşıyor." dedi.

Partinin kurucusu eski Devlet Başkanı Rafael Correa da yaptığı açıklamada, "Esmeraldas'ta bir meslektaşımızı daha öldürdüler. Yeter artık." ifadelerini kullandı.

Ekvador'da seçimler öncesi devlet başkanı adayı Villavicencio öldürüldüEkvador'da seçimler öncesi devlet başkanı adayı Villavicencio öldürüldü

SEÇİM ÖNCESİ 3 SUİKAST

Briones'e yönelik saldırı, 20 Ağustos'ta yapılacak erken genel seçimler öncesinde siyasetçilere yönelik düzenlenen 3'üncü suikast oldu.

Manabi eyaletinde 23 Temmuz'da Manta Belediye Başkanı Agustin Intriago, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Devlet Başkanı adayı Fernando Villavicencio da başkent Quito'da 9 Ağustos’ta düzenlenen suikastle öldürülmüştü.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Fakirullah 8 ay önce Şikayet Et
    Adamlarda demokrasi var, işi şansa bırakmıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!