Atlas Okyanusu'nda facia: 63 göçmen hayatını kaybetti

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Yeşil Burun Adaları açıklarında içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu teknenin alabora olması sonucu 63 kişinin öldüğüne inanıldığını açıkladı.

Atlas Okyanusu'nda facia: 63 göçmen hayatını kaybetti
Atlas Okyanusu'nda facia: 63 göçmen hayatını kaybetti
GİRİŞ 16.08.2023 22:38 GÜNCELLEME 16.08.2023 22:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Atlas Okyanusu’nda yer alan Afrika ülkesi Yeşil Burun Adaları açıklarında içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu tekne alabora oldu.

BATAN TEKNEDE 63 GÖÇMEN ÖLDÜ

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Safa Msehli yaptığı açıklamada, tekne bulunan 63 göçmenin hayatını kaybettiğine inanıldığını belirterek, 12 ila 16 yaş aralığında 4 çocuğun da aralarında bulunduğu toplam 38 göçmenin kazadan sağ kurtulduğunu ifade etti. IOM tarafından yapılan açıklamada, söz konusu teknenin geçtiğimiz ay Senegal'den yola çıktığı ifade edildi.

TEKNEYİ İSPANYOL BALIKÇILAR TESPİT ETTİ

Polis tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz pazartesi günü Sal Adası’ndan yaklaşık 320 kilometre uzakta bir İspanyol balıkçı teknesi tarafından tespit edilmesinin ardından Yeşil Burun Adaları yetkililerini alarma geçirdiğini açıkladı.

İspanya merkezli göçmen yardım grubu Walking Borders, teknenin 10 Temmuz'da 100'den fazla düzensiz göçmenle Senegal'den ayrılan, pirogue adı verilen büyük bir balıkçı teknesi olduğunu söyledi. Grubun kurucusu Helena Maleno Garzn, Senegal’in başkent Dakar'ın 145 kilometre kuzeyindeki bir sahil kasabası olan Fass Boye'deki ailelerin, teknede bulunan sevdiklerinden 10 gün boyunca haber alamayınca 20 Temmuz'da Walking Borders ile temasa geçtiğini aktardı.

Yeşil Burun Adaları, Avrupa Birliği'ne açılan bir kapı olan İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları'na giden deniz göç yolu üzerinde yer alıyor. Yoksulluktan ve savaştan kaçan binlerce mülteci ve göçmen, her yıl bu tehlikeli yolculuğa çıkmak için hayatlarını riske atıyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Adil 8 ay önce Şikayet Et
    Canlı kurtulanlar varsa bize yollarlar onları da Hatta yakında tüm dünya içerisinde bulunan mültecileri bize yollarlar Bizden başka geri zekalı yok ne olsa
    Cevapla
  • fikri 8 ay önce Şikayet Et
    adamlar ölümüne biniyolar
    Cevapla
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Bu multeciler yuzunden turkiyenin imaji cok zedelendi dis ulkelerde turkiye hep multeci ulkesi cok geri kalmis gibi anlasiliyor bize afganistan suriye irak gibi goruyorlar kulturumuzu anlatamiyoruz hemen konu multeci oluyor sanki turk halki multeci olmus gibi cok negatief imaj olusmus reis artik gonder bu ihanetcilere
    Cevapla
  • Osman 8 ay önce Şikayet Et
    Katılmıyorum, o kadar karamsar bakıp konuyu geçici göçmenlere bağlamayın. Benim ülkem yılda 50 milyon turist ağırlıyor. Her kalkınan ülkeye bu göçmen akını oluyor. Sen fakir sürünen bir ülke olsan bunu yaşamazsın. Dünyada refah dağılımı bozuldukca durum bundan iyi asla olmayacaktır. Ha göçmen tipi olarak elbet bize İslam ülkelerinden akın fazla olur. Dua et senin ülkende huzur kaçmasın..
    Cevapla
  • Kenan 8 ay önce Şikayet Et
    Doğrudur biz geriydik tamamen geri kalmisligimiz tescillendi milyonlarca vasıfsız Afgan, Suriyeli, Afrikalı ve asyalı çoğu kaçak göçmen ile
    Cevapla
  • vatandaş rıza 8 ay önce Şikayet Et
    RABBİM sebeb olanları kahru perişan etsin inşallah..
    Cevapla
  • afrikalı 8 ay önce Şikayet Et
    Belkide bu insanları bilerek denizde batırıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!