Yeni varyant yayılıyor! Avrupa'da bir ülkede daha çıktı

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Kovid-19'un yeni varyantı "BA.2.86"nın, İsrail ve Danimarka'dan sonra İngiltere'de de görüldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 19.08.2023 06:58 GÜNCELLEME 19.08.2023 10:08
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

UKHSA'dan yapılan açıklamada, Omicron varyantının alt türü olarak ortaya çıkan yeni varyantın, yakın zamanda seyahat geçmişi olmamış bir kişide görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "BA.2.86"nın halihazırda bulunan varyantlar ile Omicron'a genomik olarak daha uzak olduğu ve daha yüksek sayıda mutasyon geçirdiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UKHSA Başkan Yardımcısı Meera Chand, "Birleşik Krallık'ta teyit edilmiş bir vaka var. UKHSA şu anda ayrıntılı bir değerlendirme yapmakta ve zamanı geldiğinde daha fazla bilgi sağlayacaktır. UKHSA durumu yakından izlemeye devam edecek ve analiz sonuçlarını mevcut olduklarında yayınlayacaktır." dedi.

'GÖZLEM ALTINDA VARYANT'
Dünya Sağlık Örgütü dün yaptığı açıklamada adı BA.2.86 olarak açıklanan varyantın durumunu taşıdığı çok sayıda mutasyon nedeniyle "gözlem altındaki varyant" olarak güncellemişti.

Henüz birkaç ülkeden raporlar iletildiğini belirten DSÖ, şu anda "izlenmesi gereken" kategorisinde 3, "gözlem altındaki" kategorisinde ise 7 varyant bulunduğunu da ifade etmişti. 

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Yasemin 8 ay önce Şikayet Et
    Hastalıklar her zaman vardı dayatmaya hayır zorla maske takmak serbest olsun diye asi yaptıranlar birde hiç yaptırmayanlar var nasıl korunuldugu bilinmiyor bağışıklığı güçlü olanlar bir adım önde yani
    Cevapla
  • İpek 8 ay önce Şikayet Et
    Sürekli birşey çıkarıyorlar Zaten o biter o baslar biktik artık ne yapmaya çalışıyorlar ya hic nir kurala uymicam artık yetti asi olduk alman asisi iyi dendi ne oldu daha kotu olduk
    Cevapla
  • Gamze 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeyede gelsin maske takmayı özlemişim
    Cevapla
  • Ramazan 8 ay önce Şikayet Et
    İstesekte istemesekte. Hangi ülkede olursak olalım Bizi yine evlere tıkayıcaklar. 2+2=4
    Cevapla
  • Asıl Fikir 8 ay önce Şikayet Et
    Buyurun Cenaze Namazına. Zaten bu haberi bekliyorduk. Enson salgın bir pilot projeydi. Ne kadar ileri gidebileceklerini denediler. Ayrıca salgının getirdiği verileri de toplamış oldular. Yeni ve muhtemel diğer salgınlar zaten hazır tutuluyor.Ne büyüklükte ve hangi şekilde olacağını göreceğiz. Ancak bu şer planların hepsi, Dünyada ki ifsad sisteminin hızlı çökmesini önleyemiyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!