Kırım'a S-200'le saldırı: Putin savaş sınırına indi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın S-200 füzesiyle Kırım'a saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Putin de Ukrayna sınırı yakınında Rostov-na-Donu'daki askeri karargahı ziyaret ederek Rus komutanlardan bilgi aldı.

GİRİŞ 19.08.2023 09:58 GÜNCELLEME 19.08.2023 10:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan gece saatlerinde gerçekleşen saldırı girişimiyle ilgili yapılan açıklamada, "19 Ağustos gecesi, Kiev rejimi saldırı versiyonuna dönüştürülmüş S-200 hava savunma güdümlü füzesiyle Kırım'a terör saldırısı girişiminde bulundu." ifadesi kullanıldı.

Ukrayna füzesinin zamanında tespit edildiği ve Rus hava savunma sistemleri tarafından havada engellendiği belirtilen açıklamada, herhangi bir hasar ve zayiat olmadığı kaydedildi.

Kırım, 2014'te Rusya tarafından ilhak edilmişti.

PUTİN, UKRAYNA SINIRINDA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna sınırı yakınında Rostov-na-Donu'daki askeri karargahı ziyaret ederek Rus komutanlardan bilgi aldı.

Putin burada, Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'dan savaşa dair son raporları alırken, bazı üst düzey generallerle de görüştü.

Ukrayna sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Rostov-na-Donu, Rusya'nın savaşta yer alan Güney Askeri Bölgesi ordusunun karargahına ev sahipliği yapıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna kırım benim diyor rusya ise tam aksine orası rusyanındır rusyanın kalacak ama esas sahibinin türkiye oldugunu herkes unuttu birtek gercek sahibi sahiplenmiyor kırımı
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Avrupa devleri boş durmazlar şimdi sıra Afrika'daki Nijer de
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!