Eski Fransa Cumhurbaşkanı'ndan dikkat çeken sözler: Türkiye'ye yaptığımızı yapmayalım

Fransız basınına konuşan Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, AB'nin Ukrayna politikasını eleştirerek 'Onlarca yıldır Türkiye'ye yapıldığı gibi tutulmayacak sahte sözler veriliyor' dedi.

GİRİŞ 19.08.2023 14:02 GÜNCELLEME 19.08.2023 14:21
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin Fransız basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sarkozy, "Ukraynalılar kendilerinden haksız yere alınanları geri almak isteyecekler. Ancak bunu iyi yönetemezlerse çatışma ve referandum arasında bir tercih yapmak zorunda kalacaklar" dedi. Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ı işaret eden Sarkozy, "Her şeyin eski haline dönmesi bir yanılsamadır. Mevcut durumu sağlamlaştırmak için tartışılmaz bir referanduma ihtiyaç duyulacak" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE YAPTIĞIMIZI YAPMAYALIM

"Ruslara ihtiyacımız var, onların da bize ihtiyacı var" sözlerini sarf eden eski Fransız cumhurbaşkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mantıksız biri olmadığını belirterek kabul edilebilir çözüm bulmanın yolunun diplomasi, görüşme ve fikir alışverişi olduğunu ifade etti. Ukrayna'nın olası Avrupa Birliği üyeliğine sıcak bakmadığını söyleyen Sarkozy, Ukrayna'nın "tarafsız" kalması gerektiğini, AB ve NATO'da yeri olmadığını savundu. Sarkozy, "Onlarca yıldır Türkiye'ye yapıldığı gibi tutulmayacak sahte sözler veriliyor" dedi.

Sarkozy'nin AB'nin Ukrayna politikasına yönelik eleştirileri infiale neden oldu. Birçok Avrupalı siyasetçi eski Fransız cumhurbaşkanına tepki gösterdi.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı danışmanı Mykhailo Podolyak, Sarkozy'i Putin'in suç komplosuna katılmakla suçladı. Yeşil Parti'nin üst düzey milletvekillerinden Julien Bayou, eski Fransız liderin sözlerinin şok edici bulduğunu ifade etti. Açıklamaların utanç verici olduğunu belirten Fransa eski istihbarat danışmanı Jerome Poirot, "Ne olduğuna veya ne yaptığına dair bir perspektifi yok" ifadelerini kullandı.

Eski Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev ise Sarkozy'nin sözlerini memnuniyetle karşıladığını belirterek, "doğru oldukları kadar cüretkar" nitelemesinde bulundu.

Putin'in yeni bir destekçi kazandığını yazan Fransa basını, Sarkozy'i gözden düşmüş bir eski Cumhurbaşkanı olarak tarif etti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Okur 8 ay önce Şikayet Et
    Ab ilk ağızdan itiraf etse bile biz inanmayız. özal Çiller abye girmişti biz şimdi yeniden girip yeniden gündüz vakti hawai fişek patlatcaz tüm bulvarlarımızı 13 yıldızlı mavi bayraklarla donatcaz. Gerçi niye 12 yıldız havariler gibi bunlar kaç üye kaç ülke.
    Cevapla
  • bozuk saat 8 ay önce Şikayet Et
    bozuk saat de vakti geldi mi iki kez doğruyu söyler bu kefere tamda doğruyu dedi açıklamasının tamamının hepsi yüzde yüz doğru rusyanın istediği ukraynadan nato ve ab hayalinden vazgeçip tarafsızlık teminatı vermesi o vakit savaş bir saat içinde biter rusya ile iyi pazarlık yaparsa kırımı bile kurtara bilir henüz vakit varken
    Cevapla
  • Al işte 8 ay önce Şikayet Et
    Kefere sözünde durmaz, onların sözlerine inanıp güvenenler hep yarı yolda kalır. Tarih bunu söyler.
    Cevapla
  • Yunus emre 8 ay önce Şikayet Et
    Bunu bilmeyen kalmadı. Biz zaten oyalanmıyoruz. Oyalanıyormus gbi yapıp yolumuza devam ediyoruz. Ama sanırım tarihi yürüyüşümüzdeki istikameti kaybettik. Yanlış yere savruluyoruz.
    Cevapla
  • Haydar DEMİROK 8 ay önce Şikayet Et
    Bence Türkiye Avrupa birliği konusunda kendisini kandırmaktan Vazgeçsin Avrupa Birliği’ bir Hıristiyan kulübüdür boşuna kendimizi yormayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak