Kanada'da panik: Benzeri görülmemiş felaket!

Kanada'da 200'den fazla bölgede devam eden yangınlar 'benzeri görülmemiş' felaket olarak nitelendirilirken binlerce kişi tahliye edilmeye çalışılıyor.

GİRİŞ 20.08.2023 11:48 GÜNCELLEME 20.08.2023 12:11
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

 Kanada’nın Britanya Kolumbiyası eyaletinde çıkan orman yangınları nedeniyle 35 bin kişi için tahliye kararı verildi. Yangına müdahale sürüyor.

BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ FELAKET

Ülke rekor düzeydeki en kötü yangın sezonunu yaşarken,yangınlardan çıkan duman ABD'ye sürüklenerek hava kalitesini kötüleştirdi.Kanada'da 200'den fazla bölgede devam eden yangınlar 'benzeri görülmemiş' felaket olarak nitelendirildi.

West Kelowna itfaiye şefi Jason Brolund "Dün gece insanlarımızı korumak için çok mücadele ettik. Bir gecede 100 yıllık yangınla mücadele ettik." dedi.

35 BİN KİŞİYE TAHLİYE

Britanya Kolumbiyası Hükümeti’nden yapılan açıklamada, “Britanya Kolumbiyası'nda çıkan yangınlar birçok bölgeyi etkiliyor. Orman yangınlarından etkilenen bir bölgede yaşıyorsanız, tahliye ihtimaline karşı hazırlıklı olun. Tahliye uyarısı veya emri arasındaki farkı bilin. Lütfen eyaletin merkezine ve güneydoğusuna zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin. Okanagan'da otel, motel ve kamp alanları gibi geçici konaklama yerlerini boşaltmak için bir acil durum emri yürürlüktedir” denildi.



Kanada medyası, 36 bin kişi için de tahliye uyarısı yapıldığını, yangınların ilerleyişine göre bu kişilere de tahliye emri verilebileceğini bildirdi. Ayrıca Britanya Kolumbiyası itfaiyesi, eyaletin güneyindeki Batı Kelowna kenti yakınlarında çıkan orman yangınlarına ilişkin görüntüleri paylaştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    şu an insanlık için en büyük tehtid orman yangınları çok acil büyük önlemler alınması gerekiyor kuraklığın da susuzluğun da ana sebebi
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Sanırım yanılmıyorsam birileri tarafından yapılıyor 200 den fazla yerde aynı anda hiç normal gelmiyor, eğer takdir ilahi tarafindansa yüce ALLAH beni affetsin ben yaniliyormusum.
    Cevapla
  • Cskn 8 ay önce Şikayet Et
    Kanada için üzülmüyorum lakin ormanlarda ki canlılar için üzülüyorum
    Cevapla
  • fakir 8 ay önce Şikayet Et
    Yangınların hepsi insanlar tarafından çıkarıldı. İklim değişikliği falan deyip yeni gündem ve kapanmalar için bahane uydurmaya çalışacaklar..
    Cevapla
  • Ayazagalı 8 ay önce Şikayet Et
    Agaç lara böceklere yanarım. Şunlara baksana tatile gidergibiler. Birşey olmaz bunlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!