Çok sayıda mutasyonu taşıyan Kovid-19'un yeni varyantı bir ülkeye daha sıçradı

Aralık 2019'dan beri etkisini devam ettiren koronavirüs salgınının geçtiğimiz aylarda küresel acil durumu sona ermişti. Korkulan oldu ve İsrail'de, Kovid-19'un çok sayıda mutasyonu barındıran yeni varyantı "BA.2.86"nın görüldüğü belirtildi.

Çok sayıda mutasyonu taşıyan Kovid-19'un yeni varyantı bir ülkeye daha sıçradı
Çok sayıda mutasyonu taşıyan Kovid-19'un yeni varyantı bir ülkeye daha sıçradı
GİRİŞ 20.08.2023 23:21 GÜNCELLEME 20.08.2023 23:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bir ülkede daha görülen koronavirüsün yeni varyantı sağlık otoritelerini rahatsız ediyor. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Tel Aviv Sourasky Tıp Merkezi yetkililerinin konuya ilişkin açıklamasına yer verdi. Haberde, İsrail'de tespit edilen yeni varyantın, ABD, İngiltere ve Danimarka'dan sonra dünya üzerinde tespit edilen 4'üncü vaka olduğu vurgulandı.

ÇOK SAYIDA MUTASYONU BARINDIRDIĞI İÇİN AŞILARI ETKİSİZ BIRAKABİLİR

Haberde, yeni varyantın taşıdığı çok sayıda mutasyonla, aşıları etkisiz bırakabileceği ve bu nedenle de Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) endişelendirdiği kaydedildi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İNGİLTERE'DE DE GÖRÜLMÜŞTÜ

2 gün önce İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Kovid-19'un yeni varyantı "BA.2.86"nın, İsrail ve Danimarka'dan sonra İngiltere'de de görüldüğünü açıklamıştı.

OMİVRON'A GÖRE DAHA YÜKSEK SAYIDA MUTASYON GEÇİRDİ

UKHSA, Omicron varyantının alt türü olarak ortaya çıkan yeni varyantın, yakın zamanda seyahat geçmişi olmamış bir kişide görüldüğü belirterek, "BA.2.86"nın halihazırda bulunan varyantlar ile Omicron'a genomik olarak daha uzak olduğu ve daha yüksek sayıda mutasyon geçirdiği ifade edilmişti.

İNGİLİZLERİN ELİNDE HENÜZ YETERLİ VERİ BULUNMUYOR

Seyahat geçmişi olmayan bir kişide bu virüsün görülmesinin ülke içindeki bulaşmaya işaret ettiği belirtilen açıklamada, henüz yeni varyantın özellikleri ve ciddiyeti üzerine yeterli veri bulunmadığı kaydedilmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UKHSA Başkan Yardımcısı Meera Chand, "Birleşik Krallık'ta teyit edilmiş bir vaka var. UKHSA şu anda ayrıntılı bir değerlendirme yapmakta ve zamanı geldiğinde daha fazla bilgi sağlayacaktır. UKHSA durumu yakından izlemeye devam edecek ve analiz sonuçlarını mevcut olduklarında yayınlayacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

DSÖ, "GÖZLEM ALTINDAKİ VARYANT" KATEGORİSİNE ALDI

DSÖ, 17 Ağustos'ta yaptığı açıklamada adı BA.2.86 olarak açıklanan varyantın durumunu, taşıdığı çok sayıda mutasyon nedeniyle "gözlem altındaki varyant" olarak güncellemişti.

Henüz birkaç ülkeden raporlar iletildiğini belirten DSÖ, şu anda "izlenmesi gereken" kategorisinde 3, "gözlem altındaki" kategorisinde ise 7 varyant bulunduğunu da ifade etmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • CESUR 8 ay önce Şikayet Et
    KÜRESEL
    Cevapla
  • Can 8 ay önce Şikayet Et
    Aşılar zaten fos çıkmamış mıydı ya
    Cevapla
  • insan kalmak 8 ay önce Şikayet Et
    Insanlar biliclendi kimse başka bu komplolara alicengiz oyunlarına inanamaz
    Cevapla
  • Mutolife 8 ay önce Şikayet Et
    İsraildeki ayaklanmayı hösterileri bununla durdurmayı planlıyorlar
    Cevapla
  • H.k 8 ay önce Şikayet Et
    Sanki aşılarin cok etkisi varmis gibi birde aşılari etkisiz birakabilir diyor ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti