Ukrayna'yla İsveç'ten CV90 üretme kararı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, CV90 zırhlı muharebe araçlarını İsveç ile beraber üreteceklerini söyledi.

GİRİŞ 21.08.2023 08:30 GÜNCELLEME 21.08.2023 09:22
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bir dizi ziyaretler için geldiği İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüştü. Görüşme sonrası ikili basın toplantısı düzenledi.

İsveç’te olmaktan büyük onur duyduğunu aktaran Zelenskiy, Ukrayna’ya verdiği destek için İsveç halkına ve yetkililere teşekkür etti.

ASKERİ ANLAŞMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Zelenskiy, İsveç ile yaptıkları askeri anlaşmaya dikkati çekerek, "CV90 zırhlı muharebe araçlarını İsveç ile beraber üreteceğiz. Ukrayna’da imal edilecek CV90 zırhlı araçlarını en kısa sürede piyasaya sürmek için çalışacağız." dedi.

İsveç’in NATO üyeliğini desteklemeye devam ettiklerini de vurgulayan Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları görüşmelerde bu konuyu gündeme getirdiğini aktardı.

İsveç Başbakanı Kristersson da Ukrayna’ya bugüne kadar toplam 2 milyon 200 bin euro tutarında askeri savunma yardımı gönderdiklerini belirterek Ukrayna’ya verilen askeri desteğin son dilimi olarak Leopard tanklarını da teslim ettiklerini sözlerine ekledi.

Kristersson, Ukrayna’ya CV90 zırhlı muharebe aracı vereceklerini duyururken araçların, Ukrayna’da üretimi ve bakımı içinde anlaşma imzaladıklarını belirtti. 

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • Hoca Nasrettin 8 ay önce Şikayet Et
    Zelensky akıllanacak biri değil. İsveç ile silah yapıp Rusya'yı İsveç'e kışkırtıp Natoya bağlanmak derdinde hala. Oysa yalnız ve gittikçe tükeniyor.
    Cevapla
  • inspektör Kolombo 8 ay önce Şikayet Et
    İsveç ile beraber KUR'AN-I KERİM yakmak'da varmı mansyö Volodimir Zelenskiy ?
    Cevapla
  • antizalim 8 ay önce Şikayet Et
    isceci natoya alacaklar böylelikle rusya tuzaga düsmüs olsun tayyip erdogan bile kurani kerim yakan pkk yi destekleyen isvece destek verecegiz demisti natoya alinmasi icin yaziklar olsun
    Cevapla
  • Tur 8 ay önce Şikayet Et
    Çek şu İsveç ve dk yi savaşa Rusya misket oynasın biraz bunlarla
    Cevapla
  • SeyyanenGirsin 8 ay önce Şikayet Et
    SGK Emeklileri maaşlarda Adalet ve Hakkaniyet istiyor.Memurun yaptığı gıda harcamaları SGK Emeklilerine de aynı onların çocukları varsa bizinde var onlar ın kirada oturanı varsa bizimde var. Lütfen bize ninni söylemeyin kaç sallayabilirsek diye düşünmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!