ABD’yi Hilary Kasırgası vurdu

ABD’nin California eyaletinde Meksika’nın batı kıyılarında büyük hasar bırakan Hilary Kasırgası etkili oldu.

ABD’yi Hilary Kasırgası vurdu
ABD’yi Hilary Kasırgası vurdu
GİRİŞ 21.08.2023 12:21 GÜNCELLEME 21.08.2023 14:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meksika’nın batı kıyılarını etkileyen ve 3 kişinin ölümüne yol açan Hilary Kasırgası ABD’ye giriş yaptı. California eyaletinde etkili olan kasırga şiddetli rüzgar ve yağışlara neden oldu. Şiddetli rüzgar ağaç ve elektrik hatlarını devirirken eyaletin 4 milyon nüfuslu en büyük şehri Los Angeles ‘ta 25 bin eve elektrik verilemedi. Şiddetli yağışlar nedeniyle yollar, araçlar ve dükkanlar sular altında kaldı. Birçok okul tatil edilirken yetkililer halkı sahillerden uzak durmaları konusunda uyardı.

California Valisi Gavin Newsom yaptığı açıklamada, Hilary Kasırgası’nın rekor düzeyde yüksek sıcaklıkların ölçüldüğü Palm Springs kentinde şiddetli yağışlara neden olduğunu ve kentin bir saat içinde yağış rekoru kırdığını söyledi. Uzmanlar, kurak bölgelerde ani sellere karşı uyarılarda bulundu.

Los Angeles Ulusal Hava Durumu Servisi tarafından yapılan açıklamada, Los Angeles, Glendale ve Santa Clarita şehirlerine yapılan şiddetli yağış uyarılarının yerel saatle 03.00’e kadar süreceğini bildirdi. San Diego Nehri’nde su seviyesinin yükselerek yaz aylarında görülen en yüksek seviyede olduğu ifade edildi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kirṣehirli 8 ay önce Şikayet Et
    Vur allahim vurrr vur yerle bir etyiyecek ekmege içecek suya muhtaç kalsinlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'