Zelenski'ye soğuk duş: Hevesi kursağında kaldı

Zelenski'nin yaptığı anlaşmalarda hevesi kursağında kaldı. Danimarka uçakların sadece Ukrayna hava sahasında kullanılmasını şart koştu.

GİRİŞ 21.08.2023 12:54 GÜNCELLEME 21.08.2023 14:51
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile dün F-16 konusunda anlaştıklarını açıkladı. Zelenski, “Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya sağlanacak F-16 sayısı konusunda anlaştık” dedi.

Zelenski, Hollanda’nın gerekli eğitimlerin ardından 42 uçağı Ukrayna’ya vereceğini belirterek, “Bugün Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için bir adım daha atıyoruz. F-16. Rus teröristleri Ukrayna’nın şehir ve köylerinden uzak tutmak için kullanacağımız uçaklar. Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya sağlanacak F-16 sayısı konusunda anlaştık, 42 uçak. Bu sadece bir başlangıç. Teşekkürler Hollanda” dedi.

Rutte, Danimarka ve Hollanda'nın Ukrayna'ya F-16 göndermeyi kabul ettiğini duyurdu.

Ancak bu gelişmenin üzerine Zelenski'nin hevesini kursağında bırakacak bir olay yaşandı.

SADECE UKRAYNA HAVA SAHASINDA UÇACAK

Danimarka Savunma Bakanı, söz konusu savaş uçakları için şartını açıkladı.

Al Jazeera'da yer alan habere göre, Danimarka bu uçakların sadece Ukrayna hava sahasında kullanılmasını şart koştu.

Danimarka Savunma Bakanı Jakob Ellemann-Jensen, Ukrayna'nın Danimarka ve Hollanda tarafından bağışlanacak F-16 savaş uçaklarını yalnızca kendi topraklarında kullanabileceğini söyledi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • malatya balabanlı 8 ay önce Şikayet Et
    Büyük İsrail'e kuracağım demişti ne oldu Paşinyan hem ülkeyi mahvettin hem kendini. Artık çıkış yolu çıkış yolu da görünmüyor batıya güvenen kaybeder
    Cevapla
  • Bir vatandas 8 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna'yi mahveden yahudi palyaço.
    Cevapla
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Yakinda baska ulkeye kacacaktir bu ulke ya abd yada israildir savas bitse bile bu komedyen gidecektir her on sene bir ukraynada karisiklik cikiyor turunc devrini hatirlayin halkida apdal avrupa sokaklarinda sirt cantalariyla sokaklarda yasiyorlar abd avrupanin savasi icin
    Cevapla
  • Mahmut 8 ay önce Şikayet Et
    Bir komedyen bir ülkenin tamamını nasıl ağlatır yaşayarak görüyor Ukraynalılar.boynundaki ipi takip edin kime hizmet ettiğini görürsünüz .
    Cevapla
  • Yallah Şöför 8 ay önce Şikayet Et
    o uçaklar ukraynaya konar konmaz aradan 3 gün sayın hepsini ruslar uydularla dronlarla tespit eder sonra da iskender yada hipersonik füzelerle hepsini yok eder. bu hamleler sadece rusları kızdırır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...