MQ-9 Reaper ile Bayraktar TB2'den kol uçuşu

Rusya Savunma Bakanlığı, dün, ABD'ye ait MQ-9 Reaper ile Ukrayna'ya ait Bayraktar TB2'nin birlikte Kırım yakınlarında keşif/istihbarat uçuşu gerçekleştirdiğini ve İHA'ları önlemek için iki savaş uçağının havalandırıldığını duyurdu.

GİRİŞ 23.08.2023 08:43 GÜNCELLEME 23.08.2023 09:21
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı, önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, bir MQ-9 Reaper ve Bayraktar TB2'nin birlikte Kırım yakınlarında keşif/istihbarat uçuşu gerçekleştirdiği ve bunun Moskova tarafından izlendiği kaydedildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamanın devamında, "Rusya, 22 Ağustos'ta ülke sınırının olası bir ihlalini önlemek ve elektronik keşif yapan İHA'lara karşı koymak için iki savaş uçağı kaldırıldı. İHA'lar daha sonra uçuş yönlerini değiştirerek keşif yaptıkları bölgeleri terk etti." denildi.

Bu durum, ABD yapımı MQ-9 Reaper ile Türk yapımı Bayraktar TB2'nin yaptıkları ve tespit edilerek ortaya çıkarılan ilk resmi görev olarak kayıtlara geçti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 44
  • Tuzla 8 ay önce Şikayet Et
    Bir gun amerikan ihasina Turk roketi takip rus sivilleri vuracaklardir sonrada rusya Turkiye iliskisi bozulsun turkiye batinin eline dussun muhabbeti
    Cevapla
  • Yozgatlı 8 ay önce Şikayet Et
    alkaç sürüngen yılan abd nin insansız heronunu bizim aslan tb2 korumasında uçurmuşlar. aksi taktirde onu tepe taklak dikerlerdi. Maşallah bizimkiler hava savunmayı da aşıyorlar.
    Cevapla
  • İçiciler 8 ay önce Şikayet Et
    Ne içiyorsun yozgatspor
    Cevapla
  • Selahaddin 8 ay önce Şikayet Et
    Bugün kırımda s400 uçuruldu.
    Cevapla
  • TÜRKİYE SEVDALISI 8 ay önce Şikayet Et
    Keşke beraber uçurmasaydınız. bunlar işi gücü bırakıp, bizimkine hep beraber yoğunlaşıp, TB2 nin fotoğraflarını çekmişlerdir.
    Cevapla
  • gog0o 8 ay önce Şikayet Et
    goordineli mi uçmuşlaaaaaaaaa
    Cevapla
  • Harun 8 ay önce Şikayet Et
    Hahahah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nihal Candan: İnsanlar bizden nefret ettiği için ömür boyu mu yatacağız?
Hiçbirinin haberi yok! Gençlere 'önden kredi'