Uğur Şahin, kanser ilacı için 2026'yı işaret etti

Kansere karşı geliştirdiklerini ilaçta "cesaret verici" gelişmeler olduğunu söyleyen Uğur Şahin, "İlacı 2026'dan itibaren hastalara sunabiliriz." dedi. Şahin daha önce de kanser ilaçlarının 2030'dan önce hazır olabileceğini aktarmıştı.

Uğur Şahin, kanser ilacı için 2026'yı işaret etti
Uğur Şahin, kanser ilacı için 2026'yı işaret etti
GİRİŞ 23.08.2023 11:36 GÜNCELLEME 23.08.2023 11:38
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kendisi gibi bilim insanı olan eşi Prof. Dr. Özlem Türeci'yle, başta bağırsak kanseri olmak üzere çeşitli kanser türlerini hedefleyen tedaviler üzerinde çalışan Prof. Dr. Uğur Şahin, geliştirdikleri ilaçların 2026 yılından itibaren piyasaya sürülebileceğini söyledi.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Şahin, "Akciğer, pankreas ve kalın bağırsak kanserlerine karşı geliştirdiğimiz ilaçların deneme süreçleri devam ediyor. Cesaret verici gelişmeler var. Önümüzdeki iki yılda yeni deneme süreçlerine geçeceğiz. Ardından gerekli mercilerden alacağımız onay sonrasında, 2026 yılından itibaren ilaçları hastalara sunabileceğiz." dedi.

İlaçlarla, vücudun kansere karşı kendi savunma reaksiyonunu güçlendirilmesini hedeflediklerini söyleyen Şahin, Kovid-19 pandemisi sonrasında çalışmalarının yüzde 80'ini kanserle mücadeleye ayırdıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Şahin, daha önce BBC'den Laura Kuenssberg'e verdiği bir mülakatta, kanser ilaçlarının 2030'dan önce hazır olabileceğini söylemişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 19
  • sade vatandas 8 ay önce Şikayet Et
    tebrikler
    Cevapla
  • selocan 8 ay önce Şikayet Et
    Covit aşısında gördük seni Senin yüzünden çok insan öldü
    Cevapla
  • (76) 8 ay önce Şikayet Et
    Sen daha piyasadamısın demekki biontec aşısı olmadın yaşadığına göre
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    nasil is;hic tanimadiklari hastaliga 6ayda asi nuldular asirlardir olan hastaliga 3 yil daha diyorlar....yersen tabo
    Cevapla
  • yorgun 8 ay önce Şikayet Et
    Uğur şahin hakımı sana helal etmiyorum covid aşısından dolayı bunca insanı. vebali boynunda bu bil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti