Kâbus geri mi dönüyor? ABD'de peş peşe son dakika kararları...

ABD’de maske takma zorunluluğu geri gelmeye başladı... Atlanta’da bir kolejde COVID-19 BA.2.86 varyantı sebebiyle toplantı ve öğrenci partileri yasaklanırken, maske takma zorunluluğu da getirildi.

GİRİŞ 23.08.2023 17:25 GÜNCELLEME 24.08.2023 16:47
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

Dünya 3 yılı aşkın süredir koronavirüsle mücadelesine devam ederken, Omicron'un alt varyantı olan Eris yeni kabus olmaya aday. Vaka sayılarının zirveye çıktığı ABD'de birçok şirket çalışanlarına maske zorunluluğu getirmeye başladı.

ERİS VARYANTIYLA BİRLİKTE VAKA SAYILARI PATLADI

Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken dünya Eris haberleri ile bir kez daha alarma geçmiş durumda. Başta ABD ve İngiltere olmak üzere pek çok ülkede vaka sayıları yeniden tırmanışa geçerken uzmanlar bu durumun sorumlusu olarak yeni varyantı görüyor.

ABD'DEN ART ARDA MASKE KARARLARI

ABD'den peş peşe gelen maske adımları ise dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Atlanta merkezli Morris Brown College, Kovid maskesi zorunluluğunu yeniden yürürlüğe koyduklarını duyurdu. Üniversite yönetimi yaptığı açıklamada maske takmanın 14 gün boyunca zorunlu olduğunun altını çizdi ve kampüs içinde mesafe kurallarına uyulmasını istedi.

OFİSTE ÇALIŞANLARIN MASKE TAKMASI İSTENDİ

Benzer bir karar Georgia eyaletinden yüzlerce kilometre uzaklıkta yer alan Lionsgate'ten de geldi. John Wick ve Açlık Oyunları gibi filmlerin yapımcısı olan Hollywood stüdyosu, çalışanlarına maske zorunluluğu getirdi. Deadline tarafından elde edilen elektronik postada Los Angeles'taki ofiste çalışanların tıbbı maske takması istendi. Şirket ayrıca son 10 günde yurtdışına çıkan çalışanlarının ofise gelmemesini istedi.

ERİS NEDİR?

Eris virüsünün Covid-19'un bir alt varyasyonu olan Omicron'dan ürediği düşünülmektedir ve İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan biri eris virüsü kaynaklıdır. Dünya Sağlık Örgütü hastalığa EG.5.1 tanımlaması yapmaktadır.

ERİS VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Eris virüsünün başlıca belirtileri yoğun bir şekilde Omicron varyantına benzemektedir. Bunlar; boğaz ağrısı, burun akıntısı, tıkalı burun, hapşırma, balgamsız öksürük, baş ağrısı, balgamlı öksürük, ses kısıklığı, kas ağrıları ve ağrıları ve koku alma duyusunda değişikliktir. Bununla birlikte, nefes darlığı, koku kaybı ve ateş ana semptomlar arasında kabul edilmemektedir.

TÜRKİYE'DE ERİS VARYANTI GÖRÜLDÜ MÜ?

Dünya Sağlık Örgütü'nün yakın takibe aldığı Eris varyantı vakalarına henüz Türkiye'de rastlanmadığını ifade eden Şener, "Türkiye için baktığımız zaman ise Türkiye'de henüz daha bu alt grup varyantla ilgili bir geri bildirim yok. Sahadaki kişisel gözlemimiz şu ki acil servise başvuru, test pozitifliyle, yoğun bakıma ve hastaneye yatan vakalarda Kovid-19 açısından bir artış yok" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 175
  • cezmi 8 ay önce Şikayet Et
    artik insanlari hapis yapamazlar
    Cevapla
  • Trabzonlu Dr. 61 8 ay önce Şikayet Et
    Reis yigitse bu ülkeye yapacagı en büyük iyilik Türkiyeyi DSÖ.. Üyeliginden putinin yaptıgı gibi çıkarmak olacak bunu başarırsa ne mutlu ülkemize..!
    Cevapla
  • Kamil 8 ay önce Şikayet Et
    Kekik çayı içme alışkanlığı edindim . İyi uyku uyuyup , bağışıklık sitemini güçlendirip , kalabalık ortamlara girmiyorum . Tuzlu suda yüzmeyi ve banyoyu , sağlıklı yaşam alışkanlığı haline getirdim . Burun ve boğaz abdesti de faydalıdır .
    Cevapla
  • Ş.B 8 ay önce Şikayet Et
    Umarım ülkemizin yetkilileri DSÖ kararlarına imzayı atmaz. yoksa geçen yalan pandemi sürecinden daha beterini yaşar tüm insanlık.
    Cevapla
  • ÖMER 8 ay önce Şikayet Et
    Allah CC var gam yok...Yeterli kâfirlerin fasıkların haberlerine masallarına uymayalım...İnsanlığa Umut olup Küreselci oyunu bozalım...Haydi güzel ülkem bu sefer dik durup DSÖ ye Billin adamlarına davosculara itibar etme...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı