TCG Anadolu'yla USS Gerald R. Ford'dan ortak tatbikat

Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu'yla, dünyanın en büyük uçak gemisi olan Amerikan USS Gerald R. Ford, Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat gerçekleştirdi.

TCG Anadolu'yla USS Gerald R. Ford'dan ortak tatbikat
TCG Anadolu'yla USS Gerald R. Ford'dan ortak tatbikat
GİRİŞ 24.08.2023 13:08 GÜNCELLEME 24.08.2023 13:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu'yla, ABD'ye ait uçak gemisi USS Gerald R. Ford, Doğu Akdeniz'de birlikte tatbikat gerçekleştirdi.

21 Ağustos tarihinde yapıldığı açıklanan tatbikata Türkiye'den TCG Anadolu amfibi hücum gemisi, TCG Gediz (F-495) ve TCG Göksu (F-497) fırkateynleri katılırken; tatbikatta Amerika'dan USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve USS Normandy kruvazörü yer aldı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • Orhan 8 ay önce Şikayet Et
    Pervane köpügü uzunluğu uçak gemilerinin uydulardan takibine neden olur ABD gemisi nin sönümleyici kullandıği görülüyor ,bizimde bukonuya eğilmeliyiz .
    Cevapla
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Kuru kuru geminin ustunde bir alikopter goruyorum enazindan birseylerle doldursaydiniz komik goruntu bunu abdde gazeteler kapak yapar bos savas gemisi deyip alaya alirlar abd daha birkac gun once pyd pkk yla egitiyor yapiyordu ates puskuruyorduk ne oldu artik ya a deyin yada b
    Cevapla
  • Atl 8 ay önce Şikayet Et
    Tcg Anadolunun özelliklerini " teknolojisini, kabiliyetlerini ölçüyordır.
    Cevapla
  • Okur 8 ay önce Şikayet Et
    En son ne zaman tatbikat yapılmıştı 20 yıl mı oldu 30 yıl mı.amaç tatbikat değil petformans değerlendirmesidir ne de olsa bilinmeyen yeni silah.köprüye dikkat vururlarsa emir beklemeden siz de vurun.
    Cevapla
  • HAKAN 8 ay önce Şikayet Et
    Anadolu dışındaki gemiler amerikan Perry sınıfı gemiler onları abd den almıştık tcg Gediz, tcg göksu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor