Ukrayna'dan Kırım'a operasyon

Son dakika haberine göre Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Sözcüsü Andrey Yusov, Ukrayna askerlerinin özel operasyon kapsamında Kırım'a girdiğini bildirdi.

GİRİŞ 24.08.2023 13:29 GÜNCELLEME 24.08.2023 16:40
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

 Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Sözcüsü Andrey Yusov, Ukrayna askerlerinin özel operasyon kapsamında Kırım'a girdiğini bildirdi.

Yusov, Suspilne.media haber sitesine yaptığı açıklamada, Ukrayna İstihbarat Ana Müdürlüğünün Deniz Kuvvetleriyle işbirliğinde Kırım'da özel operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sözcü Yusov, "Özel operasyon çerçevesinde askerler Yarımada'ya girdi. Hedeflere ulaşıldı. Askerlerimiz arasında can kaybı yok." ifadelerini kullandı.

Özel operasyonun devam ettiğini belirten Yusov, tüm detayları açıklamayacaklarını aktardı.

RUS ASKERLERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yusov, Rus güçlerinde can ve maddi kaybının yaşandığını ileri sürdü.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kirill Budanov da Özgür Avrupa Radyosuna yaptığı açıklamada, Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'ın herhangi bir yerini vurma imkanına sahip olduklarını iddia ederek "Kesinlikle herhangi bir noktada düşmana ulaşabiliriz." diye konuştu.

Kırım Realii (Kırım gerçekleri) sitesinin haberine göre, yerel saatle 05.00 sularında, Kırım'daki Rusya Hava-Uzay Kuvvetlerine bağlı 3. Radyo-Teknik Alayı Üssü'nün bulunduğu Mayak yerleşim yeri yakınlarında patlama sesleri duyuldu.

UKRAYNA BAYRAĞI ASILDI

Ukrayna Savunma İstihbaratı, dün gece Kırım Yarımadası’na düzenlenen operasyonla yarımadaya Ukrayna bayrağı asıldığını açıkladı.

Ukrayna Savunma İstihbarat’ı dün gece Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’na askeri operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. Bugün yapılan açıklamada, “Özel kuvvetler, Kırım Yarımadası’daki Mayak ve Olevnika kasabaları yakınlarında kıyıya çıktı. Düşman birlikleri kayıplar verdi, düşman teçhizatı imha edildi ve Ukrayna bayrağı Kırım’da yeniden dalgalandı” ifadeleri kullanıldı. Askerlerin, görevlerini tamamladıktan sonra olay yerinden ayrıldığı kaydedildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 84
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Avrupa ve Amerika'dan her türlü ahlaksızlık yaşanabilir. Bunlara kalleşler topluluğu denir. Alçakların yüzleri neden kapalı?
    Cevapla
  • ÖMER 8 ay önce Şikayet Et
    Rusya bu kadar zayıf idiyse... ABD bugüne kadar neden rakip olarak gördü... Ukrayna ya gazı verebvere ülkeyi yıktınız...
    Cevapla
  • Murat gözükara 8 ay önce Şikayet Et
    Bu askerler ukranyalı değil... Avrupanın paralı çapulcu askerleri... Yüzleri ondan kapalı... Barıştan bahseden yok... AVRUPA aşağılık topluluktur...
    Cevapla
  • Nesim 8 ay önce Şikayet Et
    Kırım kırım olalı Müslüman Türk Toprağı dir.Karadenizin hakimiyeti için kırım yeniden bağımsız bir Türk devleti olarak dogmalidir.Surgundeki kirimlilar ulkerine dönmelidir.Once Rusya sonra Ukrayna bu sevdadan vaz geçmelidirlee
    Cevapla
  • salim 8 ay önce Şikayet Et
    Kırım’ın hakkı bağımsız bir cumhuriyet olması, diğer türlüsü haritafa Ukrayna da bırakmaz Rusya da
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...