Rusya duyurdu: Batı'nın sisteminden bağımsız ticaretin yollarını arıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS'in stratejisiyle ilgili, "Tüm dikkatimiz, ABD ve Batı'nın kontrol ettiği sisteme bağımlı olmayacak şekilde karşılıklı ticaretimizi sağlamanın yollarını bulmakta." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 24.08.2023 23:45 GÜNCELLEME 25.08.2023 09:44
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen 15. BRICS Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ŞARTLAR YERİNE GETİRİLİRSE RUSYA TAHIL ANTLAŞMASINA GERİ DÖNER 

Tahıl anlaşması konusunda Rusya'nın şartlarının yerine getirilmesi gerektiğini dile getiren Lavrov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de dediği gibi, bize verilen tüm sözler yerine getirilir getirilmez, aynı gün, aynı saatte paket anlaşmasının Ukrayna kısmını yeniden başlatmaya hazırız. Bu anlaşma bir pakettir ve anlaşmanın her iki tarafı da birbiriyle bağlantılıdır." şeklinde konuştu.

BRICS, KÜRESEL SİSTEMDEN KURTULMAYA ODAKLANDI

BRICS ülkeleri nezdinde tek bir para biriminin şu anda gündemde olmadığını aktaran Lavrov, "Ortak para birimi şu anda gündemde yok. Tüm dikkatimiz, ABD ve Batı'nın kontrol ettiği sisteme bağımlı olmayacak şekilde karşılıklı ticaretimizi sağlamanın yollarını bulmakta." açıklamasını yaptı.

"BATI, REZERV PARAYI BASABİLEN KONUMUNU SUİSTİMAL ETME İSTEKLİLİĞİNİ KANITLADI"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batılı ülkelerin, rezerv paraları kullanarak konumunu suistimal ettiğini söyledi.

Lavrov, "Batı, serbest piyasanın, uluslararası ticaretin ve Dünya Ticaret Örgütü'nün tüm kurallarını ihlal ederek siyasi hedeflere ulaşmak için rezerv parayı basabilen konumunu suistimal etme yeteneğini ve istekliliğini kanıtladı." şeklinde konuştu.

BRICS'in de rezerv para havuzu yaratmaya yönelik projesi olduğunu anımsatan Lavrov, bunun BRICS'in atmayı planladığı adımları, yani ulusal para birimlerinin kullanımını kolaylaştıracağını, en önemlisi alternatif bir ödeme sistemi oluşturmaya yönelik adımların öncüsü olacağını ifade etti.

Batılı yetkililerin, "Rusya'yı savaş meydanında yenmemiz gerek." şeklinde açıklamalarda bulunduklarını belirten Lavrov, "O zaman biz de işimizi diplomasi yerine savaş sahasında yaparız." dedi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • No Pasaran 8 ay önce Şikayet Et
    arjantin, etiyopya ve mısır bile davetli türkiye neden bricks davetli değil neden? nato üyesi olduğumuz için mi ?? ortak para birimini adı asia olsun. avrupa birliği euro kullanıyor bricks te asia kullansın.
    Cevapla
  • Kemal 8 ay önce Şikayet Et
    Dönyanın ortak bir parası olacak ve bu parayı dünyadaki bütün ülkeler basabilecek. Bu parayı basmak için bazı kırıterler belirlenecek. Her ülke kendi ekonomik gücüne göre bu parayı basacak . Uluslar arası ticaette sadece bu para kullanacak. Yani bu bara ABD nin doları yada Avrupanın EUROSU olmayacak değil. Bu Para bütün dünya ülkelerinin parası olacak.
    Cevapla
  • bir dost 8 ay önce Şikayet Et
    Valla süper olur yaa. Dolar euro cortlasın ya. Türk lirası yakında şaha kalkacak Allahın izniyle
    Cevapla
  • Tunc 8 ay önce Şikayet Et
    Duman edin doları. Küreselcileri bitirin. Yahudiler anlasın
    Cevapla
  • İsmail 8 ay önce Şikayet Et
    DEVLETLER de aynıdır, eşek olduğun müddetçe semer vuranlar bulunur, sadece semeri vuranlar değişir, örnek vermek gerekirse 85 milyon Cumhur Bireylerinin % 90' ı semerle gezmiyormuyuz... değişen ne bana onu söylesene ....
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de bu sisteme geçmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak