Batı Trakyalı Türklerden yağmur duası

Batı Trakya'da Türkler, bölgede ve ülke genelinde devam eden yangınlar nedeniyle yağmur duasına çıktı.

Batı Trakyalı Türklerden yağmur duası
Batı Trakyalı Türklerden yağmur duası
GİRİŞ 26.08.2023 03:01 GÜNCELLEME 26.08.2023 03:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gümülcine ve İskeçe'deki camilerde bir araya gelen soydaşlar, birçok noktada devam eden orman yangınlarının önüne geçilmesi için cuma namazının ardından yağmur duası yaptı.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal'ın da katıldığı Gümülcine yakınlarında bulunan Kozlardere köyü camisindeki yağmur duasını, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

Müftü Şerif, dua öncesi yaptığı konuşmada, Danışma Kurulu olarak yangınlardan zarar gören soydaşlar için yardım kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

Ormanların yok olmasıyla yaşanabilecek sel felaketine karşı uyarılarda bulunan Şerif, bunun önüne geçilmesi için önlem alınmaya başlanması gerektiğini vurguladı.

Başkonsolos Ünal da orman yangınının yol açtığı hasarı yerinde görmek için köyleri ziyaret ederek soydaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ülkede 19 Ağustos'tan beri süren yangınlar, tamamen kontrol altına alınamasa da 7'nci gününde etkisini kaybetti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Berber hli 8 ay önce Şikayet Et
    Amimamin amin allahım
    Cevapla
  • SABIRLI 8 ay önce Şikayet Et
    Kalben dua ediyorum malesef çağımızın önemli sorunu yağış düzensizliği küresel ısınma olumsuz etkileri yaşıyoruz gözlemliyoruz.Yağmurlar bereketiyle gelmesi dileğiyle Allah duaları istekleri kabul etsin amin.Yeşil alanlar su kaynaklarımız günümüzde önemkazandı herşeyin hayırlısı olsun yağış azalımı ciddi oranlarda iklimsel bozulmalarıda gözlemiyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM SANA ACILAN ELLERI BOS CEVIRME gokten yagmurumuzu yerden nereketimizi eksiltme yarabbim AMINNNN
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Allahım dualarınızı kabul buyursun. Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı