Bella Hadid'den İsrailli Bakan'a tepki! Ben-Gvir'den cevap

Filistin asıllı dünyaca ünlü model Bella Hadid, İsrailli Bakan Ben-Gvir'in ırkçı sözlerine tepki gösterdi. Ben-Gvir de Hadid'i "İsrail düşmanı" olmakla itham etti.

Bella Hadid'den İsrailli Bakan'a tepki! Ben-Gvir'den cevap
Bella Hadid'den İsrailli Bakan'a tepki! Ben-Gvir'den cevap
GİRİŞ 26.08.2023 15:20 GÜNCELLEME 26.08.2023 15:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, geçtimiz gün, işgal altındaki topraklarda Yahudilerin güvenlik ve hareket haklarının Filistinlilerinkinden daha fazla olduğuna dair ırkçı sözler sarf etti.

Bakan Ben-Gvir, "Benim, eşimin ve çocuklarımın Yahuda ve Samiriye'de (fanatik Yahudilerin Batı Şeria'ya verdikleri isim) seyahat etme hakkı Arapların seyahat etme hakkından daha önemlidir." dedi.

'Şeytanın Avukatı'ndan Filistinlilere ırkçı sözler"Şeytanın Avukatı"ndan Filistinlilere ırkçı sözler

AB'den ırkçı İsrailli Bakan Ben-Gvir'e kınamaAB'den ırkçı İsrailli Bakan Ben-Gvir'e kınama

Ancak Ben-Gvir, sözlerinin İsrailli solcular tarafından çarpıtıldığını öne sürerek, "İsrail solu, sanki Yahudilerin Araplardan daha fazla sivil haklara sahip olduğuna dair ırkçı bir beyanda bulunmuşum gibi bana iftira atmak için açıklamamdan bir bölümü kesti. Hatta kasıtlı olarak yanlış alıntı yapıp sözlerimi bağlamından kopardılar" ifadelerini kullandı.

BELLA HADİD'DEN İSRAİLLİ BAKAN'A ELEŞTİRİ

İsrailli Bakan'ın sözlerine dünyaca ünlü model Bella Hadid de tepki gösterdi. Babası Filistinli olan Hadid, Instagram hesabından, "Hiçbir yerde, hiçbir zaman, özellikle de 2023'te, bir hayat diğerinden daha değerli olmamalı. Özellikle etnik kökenleri, kültürleri veya saf nefretleri nedeniyle." dedi.

"İSRAİL DÜŞMANI BELLA"

Hadid'in kendisine gösterdiği tepkiye sinirlenen Ben-Gvir, "İsrail düşmanı Bella Hadid, günaydın. Dün gördüm ki, beni ırkçı ve karanlık göstermek için röportajımdan bir kesiti alıp tüm Dünya'ya dağıttınız. Yani evet, benim ve Yahudi kardeşlerimin Yahuda ve Samiriye yollarında güvenli bir şekilde seyahat etme ve evlerine dönme hakkı, bize taş atan ve bizi öldüren teröristlerin hakkından daha ağır basmaktadır. Özür dilemiyor ve sözlerimden geri dönmüyorum. Bin kez daha söyleyeceğim." dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    yok olasın İsrail sen bir terör devletisin. yıkılasın İsrail enkazını göreyim. sana barşcı demokrat devlet diyenin yüzüne tüküreyim.
    Cevapla
  • Ali Eren 8 ay önce Şikayet Et
    Yahudileri ırkçı ve zalim .Bu sıfatlarının söylenmesinden nefrette etseler yahudilerin ırkçı ve zalim olduğu gerçeği değişmiyor.
    Cevapla
  • Oyunagelmez 8 ay önce Şikayet Et
    İsrail ve Yahudiler dünyanın ölümcül hastalığı
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Siz hiçbir hakkınız olmadığı halde filistinli kardeşlerimizin evini yurdunu gasp etmiyormusunuz. Elbette ki İsrail düşmanı olacağız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi
Kamuda tasarruf dönemi resmen başladı! İşte alınan tedbirler...