Türkiye düşmanı ABD’li senatör Menendez FBI soruşturması kapsamına alındı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, Türkiye karşıtı söylemleriyle sık sık gündeme gelirken bu kez de skandal iddialar ile manşetlere taşındı.

GİRİŞ 28.08.2023 11:23 GÜNCELLEME 28.08.2023 11:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Kongresi’nde Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak görev üstlenen Menendez’in de dahil olduğu birçok skandal ifşa oldu. ABD merkezli New York Post’ta yer alan haberde, Türkiye'ye F-16 verilmemesi için epey çaba sarf eden Menendez’in ve eşi Nadine Arslanian’ın dahil olduğu usulsüzlükler ortaya çıktı. Gazete, Menendez’in eşinin geçen aylarda 400 bin dolar değerindeki külçe altınları sattığını yazdı. Senatörün yıllık gelirini açıkladığı belgelerde 56 yaşındaki Arslanian’ın 7 Nisan 2022 ve 16 Haziran 2022 tarihleri arasında yaklaşık 5.8 kilogram ağırlığındaki saf altını sattığı görüldü.

KISA SÜREDE SERVET SAHİBİ OLDU

Menendez ile 2020’de evlenmeden önce resmi kayıtlara göre finansal olarak zorlandığını beyan eden Arslanian’ın bu dönüşüne dikkat çeken ABD medyası, çiftin FBI’ın soruşturması kapsamına alındığının da altını çizdi. Çift evlenmeden önce malvarlıklarını beyan ederken, Arslanian’ın borç içinde olduğu belirtilirken, danışmanlık yapan kadının evinin kredilerini ödemekte bile zorlandığına dikkat çekildi. Fakat çift evlendikten kısa bir süre sonra Menendez’in yüz binlerce dolar değerindeki altınları bozdurması soru işaretleri yarattı.

Manhattan federal savcılığı senatör Menendez veya eşinin 'siyasi kıyak geçilmesi' uğruna kayıtlara geçmemiş lüks hediyeler, otomobil ve Washington’da ev alıp almadığının incelendiğini de duyurdu.

KAYNAK: SPUTNİK
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Misak-ı Milli 7 ay önce Şikayet Et
    Yunan-Ermeni gaspçıları buna iyi para yediriyor
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Sponsored by İsrael ,biz PKK ile çatıştık,onları püskürttük asırlardır ,yahudi ise bir kurşun sıkmadan ABD'yi eline geçirdi,bir virüs misali..zenginde olsalar,güç sahibi de olsalar asla insan olamayacaklar zira peygamber katilleridirler,bu sabıka zamanın sonuna kadar silinmeyecektir !!
    Cevapla
  • gurbetci 7 ay önce Şikayet Et
    rumlarin ve yunanistanin borusunu otturdugune gore
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 7 ay önce Şikayet Et
    hırsız demektir bir yerlerden avata alıyor
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    hadi inşallah doğru hapishaneye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri