İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını engellemeye çalışan Pakistanlıya sert müdahale!

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakılmasını gözyaşları içinde engellemeye çalıştığı sırada polis müdahalesine maruz kalan Pakistanlı Malik Shahza, bu saldırıların uykularını kaçırdığını belirtti.

GİRİŞ 29.08.2023 00:49 GÜNCELLEME 29.08.2023 00:50
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Pakistanlı Shahza, Irak asıllı Salman Momika'nın Pakistan Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmasına tepki gösterdi.

"LÜTFEN KUR'AN-I YAKMA, UYUYAMIYORUM"

Shahza, güvenlik şeridinin arkasından Momika'ya bağırarak, "Lütfen Kur'an-ı yakma, yaptığın iyi bir şey değil, ben kendimi iyi hissetmiyorum, uyuyamıyorum. Bypass ameliyatı olmuş bir kişiyim. Neden Kur'an yakmaya devam ediyorsun. Sen benim evim sayılan Pakistan Büyükelçiliği önüne kadar gelip neden Kur'an yakıyorsun. Ben hastayım, uyuyamıyorum, lütfen buna son verin. Polis neden buna izin veriyor?" dedi.

Bunun üzerine polis tarafından susturularak bölgeden uzaklaştırılan Shahza, kısa bir süre gözaltına alındı.

"BÜTÜN DÜNYADAN TEPKİLER GELİYOR"

Shahza, serbest bırakıldıktan sonra Kur'an-ı Kerim'e saldırıların sağlığını bozduğunu söyledi.

Kalp hastası Shahza, "Momika'ya neden Kur'an-ı Kerim yaktığını sordum. Bunun iyi bir şey olmadığını söyledim ve Kur'an'ı yakmasını durdurmasını istedim. İsveçli politikacıların Kur'an yakılmasını durdurması lazım. Bütün dünyadan tepkiler geliyor ve bu İsveç için iyi değil." diye konuştu.

Eylem sonrası olay yerinden zırhlı polis aracıyla ayrılan Momika'ya, 10'u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 100 polis eşlik etti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Çok aciz bir topluluk olduk müslüman olarak yazıklar olsun bize dinimize sahip çıkamadıktan sonra kendimize çocuklarımıza ve ülkemize nasıl sahib çıkacağız yazık
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Kutsallarimiza saygısızca davranılmasını elbetteki sesiz kalinamiyacakti.
    Cevapla
  • Cenk 7 ay önce Şikayet Et
    Eceli gelmiş İsveç Allah dan belasını bulacak...yakında zamanda
    Cevapla
  • Yıldırım 7 ay önce Şikayet Et
    meclis onaylama sakın
    Cevapla
  • Yıldırım 7 ay önce Şikayet Et
    meclis onaylama sakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak