ABD'den bir kez daha Ukrayna'ya dev askeri yardım

ABD, Ukrayna için 250 milyon dolarlık ilave askeri yardımda bulunduğunu duyurdu. Yardımların, kritik güvenlik ve savunma ihtiyaçlarının karşılanması içni yapıldığı açıklandı

GİRİŞ 30.08.2023 07:46 GÜNCELLEME 30.08.2023 09:07
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

ABD, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın son bulmaması için Ukrayna'ya askeri yardımlarını sürdürüyor.

45'İNCİ ASKERİ YARDIM PAKETİ: 250 MİLYON DOLAR TUTARINDA

Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada, ABD yönetiminin Ağustos 2021'den bu yana Ukrayna'ya 45’inci askeri yardım paketi sağladığı bildirildi.

250 milyon dolar tutarındaki ek yardım paketinin, Ukrayna'nın, Rusya'nın devam eden savaşına karşı koymasına yardımcı olacak ek hava savunma malzemeleri, topçu mühimmatı, mayın temizleme ekipmanları, roketler, tıbbi araçlar, yedek parçalar ve savaş alanında kullanılacak diğer ekipmanları içerdiği kaydedildi.

UKRAYNA'YA ASKERİ YARDIMLAR SÜRECEK

Açıklamada ABD’nin, Ukrayna'ya acil savaş alanı ihtiyaçlarını ve uzun vadeli güvenlik yardımı gereksinimlerini karşılayabilecek imkanlar sağlamak için müttefik ve ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceği belirtildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Hüseyin- 8 ay önce Şikayet Et
    Tabiki istemiyor-lar .Adamlarin ekmek parasi,yüzlerce milyar degerinde silah satiyorlar.Eskileri bilir savas-larin ne zaman bitecegini..psst hic bitmeyecek.Savas -Pandemi,Pandemi-savas....Ne demek Selensky milletini mahvetti ? ne milleti ? O YAHUDI ! anliyon sen ? YAHUDI
    Cevapla
  • nefes 8 ay önce Şikayet Et
    O silahların tamamı rusyanın eline geçer,,ukraynanın başındaki başkan sadece palyaçoluktan anlar
    Cevapla
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 8 ay önce Şikayet Et
    He he bizde yedik, savasin bitmesi icin askeri esya yollamis, desene sen savasin bitmesini istemiyoruz, yillarca savasin ve Amerika kazansin, evrupa batsin. ABD nin yolladigi silahlari Ukraina degil Almanya ödüyor. ABD icin win win meselesi.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Aptallar yönetimi... Abd silah versin ukraynalılar ölsün vatan ları harabeye dönsün Rusya ekonomisi çöksün amaç bu.. Abd menfaati için vatanlarını yok ettiler...
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Zelensky aptalın tekidir. Hem devletini, hem de halkını mahvetti. Amerika'nın vekalet savaşını veriyor.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Başından beri bunu biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana