İngiltere'de Savunma Bakanı değişti

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Başbakan Rishi Sunak'a gönderdiği mektupla, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Grant Shapps ise, yeni Savunma Bakanı olarak atandı.

İngiltere'de Savunma Bakanı değişti
İngiltere'de Savunma Bakanı değişti
GİRİŞ 31.08.2023 10:38 GÜNCELLEME 31.08.2023 13:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'a istifasını sundu. İstifa mektubunda geçtiğimiz ay görevinde 4'üncü yılına girdiğini hatırlatan Wallace, aynı zamanda farklı bakanlıklarda toplam 9 yıl görev yaptığını belirtti.

Wallace, "Bu büyük ülkeyi koruma ve vatandaşlarını güvende tutma görevinde size ve seleflerinize hizmet etme ayrıcalığına sahip oldum. Bildiğiniz gibi bu hizmet, 7/24 görev yapma sorumluluğunu taşıyor. Hem Güvenlik Bakanı hem de Savunma Bakanı olarak görev yaptığım dönemde, hükümetin çeşitli tehdit ve olaylara karşı müdahalesine katkıda bulundum." ifadelerini kullandı.

Orduya katıldığı günden bu yana kendisini ülkesine hizmet etmeye adadığını kaydeden Wallece, ancak bu bağlılığın ailesi ve kendisi için bir bedeli olduğunu ifade ederek istifa etme kararı aldığını kaydetti. Artık hayatında ihmal ettiği alanlara yatırım yapmak istediğini aktaran Wallece, "Yeni fırsatları keşfetme zamanım geldi." dedi.

İngiltere Başbakanı Sunak, Wallace'ın istifasını kabul ederek, bulunduğu görevlerden dolayı kendisine teşekkür ettiğini ifade etti.

YENI SAVUNMA BAKAN SHAPPS OLDU

İngiltere'de Savunma Bakanlığı'ndan boşalan koltuğa eski Enerji Bakanı 54 yaşındaki Grant Shapps atandı.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Kral III. Charles'ın atamayı onayladığı belirtildi. Shapps, ulaştırma, içişleri, ticaret bakanı ve enerji bakanı olarak göre yapmıştı.

Shapps'ın göreve gelmesinin ardından İngiltere'nin Rusya ile savaşta Ukrayna'ya yönelik politikasının devam etmesi ön görülüyor.

Ben Wallace, geçtiğimiz ay görevinden istifa etmek istediğini ve bir sonraki dönemde milletvekili adayı olmayacağını söylemişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • aramıza hoşgeldin 7 ay önce Şikayet Et
    adam isviçre çakısı gibi her bakanlığı yapmış, bizimkilerde bak avrupaya gidenin yerine hep başkası gelir aynısı dönmez der durur...!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’